- Нове життя - https://nz-ir.com -

Вшанували ліквідаторів

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у залі засідань районної ради відбулася традиційна зустріч перших керівників району із ліквідаторами.
Окрім голови райдержадміністрації Олександра Горіна, голови районної ради Віктора Симканинця, його заступника Володимира Половки, керівника апарату райдержадміністрації Олега Козенюка, голови громадської організації «Союз «Чорнобиль України» Ганни Мигович, до активу цієї ГО прийшли також більше десятка керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, представників інших органів влади та господарюючих організацій та комунальних підприємств, з якими так або інакше, пов’язане буденне життя цієї категорії громадян і працівникам яких доводиться розв’язувати ті чи інші їх проблеми.
Від імені учасників зібрання було делеговано представників урочистого зібрання до пам’ятника померлим учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС для покладання вінка.
Голова РДА Олександр Горін, розпочавши зустріч, представив її учасникам новопризначеного недавно начальника управління соціального захисту райдержадміністрації Володимира Вагерича та надав йому слово. Володимир Михайлович охарактеризував комплекс та характер тих послуг, що їх надають працівники управління чорнобильцям, їх сім’ям та вдовам померлих.
Голова Громадської Організації Ганна Мигович зробила аналіз того, як вирішуються їх проблеми.
Чимало запитань у учасників зібрання виникло до представників Пенсійного фонду України в районі, до забезпечення хворих чорнобильців медикаментами та ряду інших проблемних питань.
Голова районної ради Віктор Симканинець у своєму виступі зробив акцент на тому, що як керівники, так і інші представники влади так само живуть у районі, і так само бачать проблеми, а от їх вирішення не завжди залежить від їх можливості.
Олександр Горін і Віктор Симканинець вручили грамоти райдержадміністрації і райради найбільш активним членам громадської організації «Союз Чорнобиль України».
Учасники урочистого зібрання вшанували пам’ять померлих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Михайло ІСАК.