- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЗАСІДАЛА КОЛЕГІЯ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

30 листопада, під керівництвом голови райдержадміністрації Олександра Горіна відбулося засідання колегії райдержадміністрації.
На порядку денному розглянули ряд важливих питань. Зокрема про підсумки соціально-економічного розвитку району за 9 місяців 2017 року інформувала присутніх начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Наталія Ковач.
Наталія Михайлівна зазначила, що у поточному році реалізуються проекти за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, зокрема в стадії завершення проекти, що стосуються: енергозбереження у сфері охорони здоров’я (реконструкція котельні районної лікарні та заміна опалювального обладнання в амбулаторії в селі Бронька), капітальний ремонт водогону в селі Ільниця, капітальний та поточний ремонт доріг ( автомобільної дороги місцевого значення Свалява – Довге –Липча на території Довжанської сільської ради, автомобільної дороги державного значення Іршава-Виноградів на території Зарічанської сільської ради).
Станом на 1 жовтня 2017 року подано до департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації для оцінки конкурсною комісією 33 інвестиційних проекти, що можуть реалізовуватися у 2018 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Також доповідаюча зупинилася на аналізі виконання показників плану соціально-економічного розвитку за 9 місяців.
Про підсумки виконання місцевих бюджетів району за 9 місяців 2017 року доповідала начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Симчик.
В порядку обговорення даних питань виступив начальник Державної податкової інспекції в Іршавському районі головного управління ДФС у Закарпатській області Роман Жибак. Він зупинився на проблемних питаннях, які в нас існують із наповненням місцевих бюджетів.
Про стан будівництва, експлуатації і ремонту автомобільних доріг району інформував начальник відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації Володимир Штумф. Він зазначив, що з метою покращення стану доріг райдержадміністрацією постійно вживаються заходи щодо забезпечення фінансування робіт з ремонту доріг.  У поточному році для ремонту доріг районним бюджетом виділено кошти у сумі 1638, 0 тис. грн. Разом зі співфінансуванням сільськими радами 2320, 0 тис.грн. Кошти із районного бюджету для ремонту доріг спрямовано наступним сільським радам:
Арданівська – 250,0 тис.грн.
Брідська – 300,0 тис.грн.
В.Раковецька – 25,0 тис.грн.
Греблянська – 200,0 тис.грн.
Загатянська – 199,0 тис.грн.
Ільницька – 150,0 тис.грн.
Імстичівська – 25, 0 тис.грн.
Осійська – 150,0 тис.грн.
Ч.Потіцька – 199,0 тис.грн.
Кам`янська – 140,0 тис.грн.
За інформацією філії «Іршавський райавтодор» з початку 2017 року філією виконані роботи автомобільних доріг загального користування на загальну суму – 8908,6 тис.грн., із них:
На замовлення Служби автомобільних доріг – 8008,6 тис.грн в т.ч:
1.Державні дороги – 4301,6 тис.грн.
2.Місцеві дороги – 3707,0 тис.грн.
Крім цього, за кошти місцевих бюджетів виконувався ремонт комунальних доріг і житлових вулиць Іршавської міської ради, Білківської, Лозянської, Вільхівської, Приборжавської сільських рад і це в цілому також позитивно вплинуло на стан забезпечення нормальними дорогами населення.
За рахунок коштів обласного бюджету виконано роботи з капітального ремонту вулиці Івана Франка с. Білки на суму 1 млн.900 тис. грн.
Із спеціального фонду бюджету сільських рад на поточний ремонт доріг використано зокрема:
Ільницька с.рада- 99,348 тис.грн.
Лозянська с.рада – 19,6 тис.грн
Вільхівська с.рада – 35,9 тис.грн.
Приборжавська с.рада – 24,0 тис.грн.
Як бачимо, що у поточному році проводилась відповідна робота з покращення доріг, однак ситуація залишається незадовільною.
Крім цього, Володимир Федорович доповідав про стан забезпечення містобудівною документацією населених пунктів району та питання «Про підготовку господарського комплексу району до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років, а саме укладання договорів на розчистку та утримання комунальних(сільських) доріг у зимовий період.
Голова районної державної адміністрації Олександр Горін виступив з інформацією щодо використання і освоєння коштів, виділених з ДФРР в 2017 році, зупинившись на проблемному питанні фінансуванні робіт по запуску Ільницького водогону. Занепокоєння викликає позиція Ільницького сільського голови Павлищі В.В., який, будучи замовником робіт, визначивши підрядну організацію та технагляд, здійснивши авансовий платіж за роботи, надалі не знаходить консенсусу між сторонами, чим ставить під загрозу завершення робіт і фінансування проекту в цілому, маючи на рахунку кошти. Така ситуація може призвести до того, що невикористані кошти повернуться до державного бюджету, а район не буде включено до фінансування проектів з коштів ДФРР у наступних роках.
Керівник району також поінформував присутніх про те, на яких ділянках доріг буде проведено поточний середній ремонт у 2018 році.
Зокрема, за рахунок обласного бюджету:
1. Іршава-Довге, протяжність 21,7 км.
2. Берегово-Кам’янське км 19+600-25+300, протяжність 5,7 км.
3.Іршава-Ільниця-Білки-В.Раковець – Вільхівка км 0+000-24+800, протяжність 24,8 км.
4. Свалява- Довге-Липча км 24+500-41+200, на відрізку дороги Довге-Кушниця протяжністю 16,7 км.
За рахунок районного бюджету
1. Завидово-Загаття-Іршава км 7+300-23+300, протяжність 16,0 км.
2.Кушниця-Лисичово км 0+000+7+100, протяжність 7,1 км.
3.Гребля-Дубрівка, протяжність 5,7 км.
4.Брід-Чорний Потік-Загаття км 0+000-15+200, протяжність 15,2 км.
Після активного обговорення всіх питань з урахуванням пропозицій членами колегії по кожному питанню були  прийняті відповідні рішення. Підводячи підсумки засідання, керівник району подякував присутнім за участь та пророблену роботу.
У роботі колегії взяв участь голова райради Віктор Симканинець.