- Нове життя - https://nz-ir.com -

МЕМОРІАЛ

Ініціативу голови Громадського формування «Прайд Закарпаття» Петра Горзова про встановлення меморіальних дощок у центральному сквері м.Іршава полеглим у зоні АТО нашим землякам підтримали голова районної ради Віктор Симканинець, голова райдержадміністрації Олександр Горін і голова міської ради Степан Бобик. Напередодні Дня Збройних сил України пам’ятний знак героям було відкрито та освячено. Панахиду за полеглими та освячення мармурових плит із вигравіруваними іменами Юрія Короля. Юрія Соколачко та Олександра Данильченка провів настоятель іршавського Свято-Петро-Павлівського православного храму о.Василій Ігнат.
Петро Горзов, виступаючи перед учасниками урочистої церемонії, найперше відзначив, що ця увіковічнена у благородному камені пам’ять про бойових побратимів більше потрібна живим, підростаючому поколінню українців, аніж тим, хто пожертвував своїм життям заради батьківщини. Ця думка рефреном звучала і у виступах голови райдержадміністрації Олександра Горіна і заступника голови райради Володимира Половки.Бойові відзнаки були вручені учасникам антитерористичної операції на Сході країни.
В урочистостях у Іршаві також взяли участь голова Перечинської ГО «Учасників бойових дій м.Перечин та району» Павло Попович, голова Асоціації інвалідів АТО м. Ужгород В’ячеслав Харченко, голова «Ліги ветеранів АТО та бойових дій «Карпатська земля» з м. Мукачева Іван Удут та голова ГО «Хто, якщо не ми» з м. Чоп Андрій Мазур.
Михайло ІСАК.