- Нове життя - https://nz-ir.com -

СИНЬО-ЖОВТИЙ ПРАПОР ЄДНАННЯ

Так уже склалося, що періодично редакція «Нового життя» інформує читачів району про Іршавське Управління Державного казначейства України. Безумовно, що і основна робота цієї головної фінансової установи нашого краю заслуговує на висвітлення на сторінках часопису. Так воно рано чи пізно і станеться, але тепер за словами його керівника, депутата районної ради Петра Горзова, мова про набагато простішу справу і водночас із більш глибоким змістом та навіть важливішу за фінанси. Йдеться про реалізацію акції Державного казнечейства України: «Прапор єднання».
– Цими днями і завершуючи 22 січня 2018-го року до Дня Соборності України, іршавські казначеї та всі наші колеги по всій Україні беруть участь у встановленні нового рекорду – зшиття найдовшого прапора України, – ділиться сокровенним Петро Жигович. – Елементами його полотнища стануть відрізки тканини, забарвлені у національні кольори та з регіональними геральдичними символами.
Наш колектив прийняв живу естафету від колеги із Хуста В.І. Маєра, і передали її нашим друзям із сусіднього Виноградівського району в особі С.М. Лакатош.
Акція стартувала на буремних східних теренах нашої батьківщини – в Донецькій і Луганській областях.
Аркою своєрідної веселки участь у зшиванні національного прапора з’єднує всі 26 регіонів України і безпосередньо матеріалізується у столиці на мосту імені Патона у День Соборності, де символічно з’єднаються правобережна і лівобережна Україна.

Богдан ГРИНЮК.