- Нове життя - https://nz-ir.com -

Засідали оргкомітети:

14 листопада керівник апарату райдержадміністрації Олег Козенюк провів  засідання організаційного комітету з підготовки й відзначення в районі Дня Гідності та Свободи.
Заплановано, що День Гідності та Свободи відзначатимуть 21 листопада, о 14.00 к.ч., за участі керівництва району та міста, правоохоронних та силових структур, ветеранських організацій, учнівської молоді, громадськості, учасників АТО, духовенства проводитиметься покладання квітів до пам’ятного знаку Борцям за Свободу та  Незалежність, Героям Небесної Сотні та загиблим в АТО, після чого буде проведено екуменічну панахиду.
У навчальних закладах, закладах культури, проведуть тематичні заходи, присвячені революційним подіям 2004 року та Революції Гідності, її учасникам, наголосивши на великому значенні цих подій у розвитку громадянського суспільства.
***
Традиційно, 3 грудня суспільство відзначає Міжнародний День інвалідів: людей, що мають величезну силу духу та мужність, активну громадянську позицію. Це не лише люди з особливими потребами, а й люди з особливими талантами та  особливою вірою у те, що вони роблять. Їх стійкість і воля до життя гідні найбільшої поваги.
З метою належного відзначення Міжнародного Дня інваліда в районі  14 листопада, під головуванням заступника голови РДА Івана Мошколи, відбулося засідання організаційного комітету.
Участь у засіданні прийняли т.в.о. начальника управління соціального захисту населення Віра Буркуш,  в.о. начальника сектору молоді та спорту Іршавської РДА Олена Лівак, голова районного товариства інвалідів Михайло Ісак та голова районної ради ветеранів України Петро Король.
Учасники наради обговорили основні заходи, які плануються провести у районі в рамках відзначення Міжнародного Дня інвалідів, а саме: на базі Ільницької ЗОШ I-III ст. 3 грудня об 10.00 к.ч., проведуть XI районну спартакіаду людей з обмеженими можливостями «Повір у себе», де переможців змагань нагородять грошовими преміями. У програму спартакіади буде включено легку атлетику, настільний теніс, шахи, шашки та баскетбол.
Запрошуємо всіх бажаючих людей з інвалідністю взяти участь  у даному заході. Автобус відправлятиметься від адмінбудинку райдержадміністрації о 9.00 к.ч.
***
З метою гідного вшанування пам’яті жертв трагедії українського народу, виховання у громадян поваги до трагічних сторінок в історії української держави, керівник апарату райдержадміністрації Олег Козенюк провів засідання організаційного комітету щодо відзначення в районі Дня пам`яті жертв голодоморів та політичних репресій.
Членами оргкомітету визначено дату проведення даного заходу, відтак, 25 листопада, о 15. 20 к.ч., в м. Іршава, біля пам›ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років на території храму Святителя Василія Великого, що по вул. Набережна, відбудеться мітинг-реквієм.
Після цього, присутні долучаться до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку».
Також в цей в день в усіх населених пунктах району будуть приспущені державні прапори, обмежено розважальні заходи та в храмах району відслужені поминальні панахиди за загиблими від Голодоморів.
Прес-служба РДА.