- Нове життя - https://nz-ir.com -

поліцейські проводили рейд по вияленню точок з продажу алкоголю неповнолітнім

Цими днями у м. Іршава, с. Ільниця та с. Осій поліцейськими Іршавського відділення поліції проведено рейд з виявлення торгових точок, що реалізовують алкоголь та тютюнові вироби неповнолітнім.
– З кожним роком рівень дитячого алкоголізму зростає, – розповів начальник Іршавського відділення поліції, полковник Віктор Ребрей. У вечірній час у кафе та розважальних закладах можна побачити чимало неповнолітніх, які вживають слабоалкогольні напої, пиво або навіть горілку. Деякі вже мали проблеми через алкоголь із поліцією, оскільки потрапляли до лікарні. Проблема дітей не тільки у їхньому бажанні бути схожими на дорослих, які, коли відпочивають, п’ють спиртне, а й тому, що алкоголь можна купити на кожному кроці.
Під час проведення рейду в одній із шкіл району було виявлено трьох неповнолітніх, які курили тютюнові вироби. Одного з них було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 175-1 Кодексу України про адміністративне правопорушення (Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях), а інших двох , які не досягли віку, з якого настає адміністративна відповідальність, було складено на їх батьків адмінпротоколи за ст. 184 Кодексу України про адміністративне правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Крім цього, в ході бесіди з учнями поліцейські встановили, що сигарети їм продали у місцевому магазині, який знаходиться неподалік навчального закладу. У подальшому поліцейські завітали до магазину у с.Осій, де продавця притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративне правопорушення ( Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними напоями та тютюновими виробами), де передбачено покарання у вигляді штрафу від тридцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Рейд було продовжено у м.Іршава, де поліцейські, завітавши до одного із кафе-барів, виявили двох неповнолітніх хлопців. При спілкуванні з хлопцями дізнались, що вони займаються у спортивній секції, а до кафе зайшли поїсти. Менеджер закладу повідомила поліцейським, що кафе-бар відвідують переважно дорослі, а дітей мало. Тим більше обслуговуючий персонал кафе попереджений і не наважиться неповнолітнім продавати спиртне та тютюнові вироби, так як майже у кожного із них вдома є діти.
В ході рейду поліцейськими було відвідано ряд закладів у с. Ільниця, с. Осій та м. Іршава.
Віта Горзов,
Іршавське відділення
поліції.