- Нове життя - https://nz-ir.com -

Рятувальники закликають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті

Зазвичай, з настанням осіннього періоду спостерігається збільшення кількості пожеж у житловому секторі. Насамперед, це пов’язано з тим, що часто нехтуючи правилами пожежної безпеки, зокрема слідкуванням за станом електропроводки. Крім того, громадяни продовжують масово спалювати залишки сухостою та поживних залишків після збору врожаю. Не втрачає актуальності також і питання дотримання правил пожежної безпеки дітьми.
Зважаючи на збільшення кількості пожеж у житловому секторі в осінній період, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті.
Зокрема: не паліть у ліжку; слідкуйте за станом та справністю електромережі; у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо; не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм гратися сірниками; намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності; подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки нерідко можуть стати причиною займання; пам’ятайте про небезпеку спалювання сміття та поживних залишків після збору врожаю.
Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Ярослав Мелеш,
начальник караулу №3 ДПРЧ -5
м. Іршава,
капітан служби цивільного захисту.