Версія для друку Версія для друку

Качаниста вродила на славу

На минулому тижні почав збір кукурудзи фермер Василь Балога із Кам’янського. Із начальником відділу агропромислового розвитку РДА Миколою Кудреєм зустріли його прямо в полі. Василь Іванович був у гарному настрої, адже качаниста вродила рясно. Останнім часом використовує гібриди та закарпатську жовту зубовиду.
На запитання в чому секрет успіху, В. Балога відповів:
–Насамперед потрібно дотримуватися технології вирощування кукурудзи. Треба виходити з того, що це культура теплолюбива. Для того, щоб насіння проросло, необхідна температура не менше 10-12 градусів тепла. Запізнюватися із сівбою теж не бажано, інакше качани не встигнуть дозріти. Сіяти слід тільки високоякісним насінням, в стислі агротехнічні строки проводити обробіток рослин, не забувати про боротьбу із шкідниками і хворобами.
У теперішній час фермеру доводиться бути і агрономом, і механізатором, і менеджером. Бо не досить виростити вагомий врожай зернових, а й слід вигідно реалізувати. Останнім часом на українському ринку з’явилося чимало тих, хто торгує зерном. Ти повинен мати свого покупця.
Кажуть, один у полі не воїн. У роботі Василь Іванович теж не сам. Йому допомагає дружня сім’я. Особливо дружина, Йолана Іванівна, до речі, цьогоріч очолила фермерське господарство «Лан Ір».
– Вона в мене дуже старанна і відповідальна, – каже В. Балога. – Відповідає за фінансовий стан фермерського господарства – веде облік, розраховується з орендарями.
Жителі Кам’янського В.І. Балозі довіряють. На минулих виборах його обрали депутатом районної ради. Василь Іванович відстоює інтереси села, дбає про добробут населених пунктів, які входять до складу сільради.
Василь ШКІРЯ.

Ваш отзыв

Ваш коментар