Версія для друку Версія для друку

Духовна пісня у Снині

Свою чергову творчу поїздку здійснив хор працівників культури району на XXVII міжнародний фестиваль духовної пісні у м. Снина (Словаччина) на запрошення союзу русинів-українців Словацької Республіки. Фестиваль проводиться традиційно за підтримки мера міста Снини Мирослава Міловчека у співпраці з союзом русинів-українців.
Тепло і зворушливо звучали «Отче наш» та «Богородице, Діво, радуйся…» у виконанні хору під час відкриття виставки ікон вишивальниці-українки.
Велика честь випала хору відкрити фестиваль. Учасників вітали Петро Худік – голова Пряшівської самоврядної ради, Іван Лаба – член центральної ради Союзу русинів-українців Словацької Республіки, Микола Петрищак – голова регіональної ради Союзу русинів-українців Словаччини у Гуменському краю та інші.
У концертній програмі фестивалю хор представив духовні твори: «Отче наш…» обробка Н. Мельник-Гудь, «Богородице, Діво, радуйся…» обробка Яциневича, «Благослови, душе моя, Господа…» обр.К.Стеценко, «Тон диспотін» – архиреєрська привітальна, «Юбілате» обр. Ласло Галмос. Колективу випала честь отримати нагороди та подарунки від мера міста Снина Мирослава Міловчека та Петра Худіка – голови Пряшівської самоврядної ради. В знак подяки за запрошення на фестиваль колектив окрім духовних пісень подарував меру Снини художню роботу майстра по кераміці та гончарству Олександра Дворака, учасника хору, кувшин та набір буклетів про Іршавщину.
Учасники хору щиро вдячні депутату Іршавської районної ради Ярославу Сухану за проявлену небайдужість та надану матеріальну допомогу для участі у фестивалі.

Оксана Сідор,
керівник хору

Ваш отзыв

Ваш коментар