Версія для друку Версія для друку

Автомобіль та ліс – у долі Капустея

Ще сто років тому на Закарпатті, припустимо з великою часткою ймовірності було, мабуть, лише кілька автомобілів. В період дитинства, юності та молодості нинішнього середнього покоління у селах лише найзаможніші мали легкові автомобілі, та й то переважно запорожці з москвичами, напевне, для балансу у втілення в життя ідей інтернаціонального виховання населення. І ще трохи – для домінування російських жигулів – від італійського комуніста Тольятті.
Сьогодні, незважаючи на всі мінуси вітчизняного автопрому, маємо практично в кожному дворі по автомобілю. Так само можна стверджувати, що стільки ж, а ймовірно щонайменше вдвічі більше тих, хто має посвідчення на керування автомобілем. Отож, сьогодні свято всіх тих, хто сідає за кермо – професіоналів , і любителів.
А редакція з цієї нагоди подає кілька зарисовок про тих, для кого робота за кермом стала справою життя.

З діда-прадіда…

Іван Васильович Побережний має вищу освіту і за фахом – психолог. Але так уже доля склалася, що працює водієм автобуса Мукачівського автотранспортного підприємства. Цей молодий чоловік твердо переконаний, що професійне знання психології добре допомагає йому у професійній діяльності.
Та окрім знання людської натури у нього в самого надзвичайно розвинуте почуття уваги, доброти.
Якось довелося бути свідком, коли Іван Васильович курсував на маршруті Іршава – Суха, коли жінка із цього села, очікуючи в Іршаві на зупинці автобус говорили про нього як про чуйного і відповідального водія. Ніби в підтвердження її слів, коли під’їхав автобус, водій, угледівши, що вона має багато клунків, а на зупинці майже нікого, хто б допоміг старшій пасажирці, особисто заніс їй багаж. Подібне, погодьтеся, у наш час – надзвичайна рідкість.
Іван Васильович не надто переймається, що не працює за фахом психолога. Проте з неабиякою гордістю наголошує, що він з діда-прадіда професійний автомобіліст. Його родина в селі Нефедівці Кам’янець-Подільського району на Хмельниччині знана і авторитетна в тому краї. Але марку порядної людини і фахівця він незмінно тримає високо і тут у нас на Закарпатті.

Богдан ГРИНЮК

Ваш отзыв

Ваш коментар