- Нове життя - https://nz-ir.com -

Віктор Ребрей: «Першочергове у роботі – це дотримання законності»

Оперативна обстановка у Іршавському районі, найбільш резонансні злочини та плани на майбутнє – тема зустрічі начальника Іршавського відділення поліції, полковника Віктора Ребрея з представниками мас-медіа.
– Вікторе Васильовичу, минуло кілька тижнів з дня Вашого призначення, як Ви можете охарактеризувати криміногенну обстановку на території Іршавщини?
– Щоб її добре охарактеризувати, потрібно деякий час попрацювати, провести зустрічі з громадськістю, журналістами, відвідати сільські громади. На даний час до Іршавського відділення поліції надійшло 3889 звернень та повідомлень громадян, групами швидкого реагування здійснено 2543 виїзди на місце пригоди. Маємо багато звернень з приводу сімейних та сусідських сварок, є чимало крадіжок приватного майна, серед яких є не розкриті.
– Кажуть, що у населення на руках багато незаконної зброї. Яка робота у цьому напрямку проводиться поліцією?
– Протягом поточного року поліцейськими виявлено та вилучено на території району 10 одиниць зброї. Нещодавно у селі Малий Раковець працівниками кримінального відділення було виявлено та вилучено 52 набої без передбаченого на них дозволу. З цього приводу проводиться досудове слідство, яке повинно з’ясувати походження цих боєприпасів.
– Скільки фактів незаконного зберігання наркотичних засобів було виявлено на Іршавщині?
– Минулого місяця іршавськими поліцейськими у селі Ільниця було виявлено у парникові посіви коноплі, за якими господар теплиці вів ретельний догляд. Згодом поліцейськими було встановлено, що чоловік її вирощував з метою подальшого збуту. На даний час ще триває слідство, порушено кримінальні провадження за ч.1 ст.310 та ч.1 309 Кримінального кодексу України
– Нещодавно у селі Негрово було скоєно вбивство. Чи затримано винного і чи постане він перед судом?
– Це вбивство було скоєно в день мого представлення особовому складу. Під час сварки син задушив свого батька. Далі хотів накласти на себе руки. На даний час підозрюваного затримано, проходить розслідування, проводяться експертизи. Згодом справу направимо до суду, де вже буде прийнято рішення згідно з чинним законодавством.
– Багато мешканців району побоюються поліцейських, які їздять на нових автомобілях «Mitsubishi Outlander». Ці автомобілі навіть назвали «Білими Лебедями».
– Законослухняним громадянам боятись нічого, а от порушникам та злочинцям слід задуматись. Особливо тим, хто сідає за кермо автомобіля у нетверезому стані. На сьогоднішній день поліцейськими групами швидкого реагування виявлено 125 нетверезих водіїв та 742 порушники правил дорожнього руху. Хотів би попередити водіїв, що із настанням осінньо-зимового періоду на вулицях збільшується кількість дорожньо-транспортних пригод, а тому слід бути більш обачними, особливо у темну пору доби.

Розмову вела Віта Горзов,
Іршавське відділення
поліції.