- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПРОВЕДЕНО ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ТЕБ ТА НС

На порядок денний засідання комісії було внесено п’ять питань. Зокрема,  про стан безпеки на вулицях і дорогах та дотримання правил дорожнього руху на території району інформував  Василь Волошиновський.
Заслухавши інформацію, з урахуванням обговорення, комісія вирішила з метою попередження виникнення дорожньо-транспортних пригод та загибелі людей на вулицях та дорогах району: фахівцям Іршавського відділення поліції Хустського відділу поліції ГУНП у Закарпатській області: вести постійний контроль за дотриманням правил дорожнього руху та проводити профілактичні заходи, направлені на зменшення виникнення дорожньо-транспортних пригод на території Іршавського району.
Провідний інспектор відділу з питань цивільного захисту Юрій Химинець ознайомив присутніх  із  протоколом засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 18.08.2017 №5  про ситуацію, яка склалась на території області внаслідок погіршення погодних умов та про ситуацію яка сталась у дитячому таборі в м. Одеса, де внаслідок пожежі загинуло троє дітей.
Про стан пожежної безпеки об’єктів загальноосвітніх та дошкільних закладів Іршавського району інформував Василь Сокач. Комісія вирішила з  метою попередження виникнення пожеж та нещасних випадків, які можуть призвести до загибелі людей, для забезпечення безпечних умов перебування громадян у в загальноосвітніх, культурних та медичних закладах району:
– фахівцям Іршавського РВ УДСНС України у Закарпатській області: провести обстеження загальноосвітніх, дошкільних закладів та закладів культури і медицини району, на предмет відповідності нормам протипожежної безпеки та дотримання правил пожежної безпеки, копії актів обстеження надати голові райдержадміністрації;
З інформацією про затвердження комплексного плану профілактичних та протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню грипу та ГРВІ в сезон захворюваності 2017-2018 років, виступила Марія Жупанин.
Про стан готовності бюджетних установ та організацій до роботи в осінньо-зимовий період, (стан обладнання, затвердження лімітів) присутнім інформували Марина Попдякуник та Андрій Андрішко. З метою забезпечення комфортних умов для перебування та навчання дітей в загальноосвітніх закладах району:
– відділам: освіти, охорони здоров’я, культури і туризму райдержадміністрації: погодити доведені ліміти використання газу на осінньо-зимовий період 2017-2018 роки з керівництвом ПАТ «Закарпатгаз»;
– вести постійний контроль за споживанням енергоносіїв відповідно до затверджених лімітів;
Органам місцевого самоврядування організувати заготовку протиожеледних матеріалів на підйомах та спусках вулиць та доріг на відомчих територіях та підписати угоди з власниками спецтехніки на проведення робіт по розчистці вулиць та доріг на території сільських рад.
Надавати посильну допомогу щодо розчистки від снігу під’їзних шляхів до закладів освіти, охорони здоров’я, культури і туризму, розміщених на території сільських рад.
Крім того, відділу містобудування та архітектури: організувати та провести нараду з сільськими головами щодо організації  розчистки вулиць та доріг від снігу та підсипку протиожеледними матеріалами  на відповідних територіях.
Також організувати нараду з керівниками відділів: освіти, охорони здоров’я культури і туризму щодо готовності установ та організацій до осінньо-зимового періоду.
Іршавській філії «Райавтодор» спільно з відділом містобудування та архітектури, відділом з питань цивільного захисту: провести огляд технічного стану дорожньої техніки, її готовність до роботи в зимовий період та наявність сипучих протиожеледних матеріалів (щебеневого відсіву та солі), за результатами перевірки скласти акт обстеження.
Також розглянули звернення громадян,які надійшли на розгляд комісії. Начальник відділу з питань цивільного захисту РДА Іван Семак ознайомив членів комісії із пакетами документів, що поступили від громадян району, які постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій.

Прес-служба РДА.