- Нове життя - https://nz-ir.com -

ВИРІШУЄМО ПРОБЛЕМИ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ

Триває робота, спрямована на поступове вирішення найбільш болючих проблем населених пунктів району. Минулого тижня з даною метою керівництво районної ради провело робочі зустрічі з представниками бюджетних установ Доробратівської та Загатянської сільських рад, активом сіл.
У Доробратові було порушено питання про проведення капітального ремонту будівлі амбулаторії та заміну вікон, придбання котла та необхідного інвентаря у дитсадок, перекриття даху та заміну підлоги у шкільному спортзалі, поточний ремонт комунальних доріг.
Однією з найбільших проблем мешканці села вважають відсутність перевезення пасажирів зі сполученням Іршава – Доробратово, Доробратово – Іршава.
Також присутні проаналізували переваги і недоліки механізму об’єднання територіальних громад. На сьогодні більшість жителів сільської ради підтримали ідею щодо об’єднання із центром у с. Залужжя.
Під час зустрічі учасники наради відвідали амбулаторію та дитсадок с. Доробратово.
Одним із важливих у Загатті постало питання перспективи працевлаштування жителів у ТзОВ «А.М. ІТРО». Представники товариства повідомили про специфіку роботи, умови та оплату праці, дотримання соцпакету.
Тут, на жаль, як і в більшості населених пунктів, проблемними залишаються стан автомобільних доріг, питання енергоефективності об’єктів  соціальної сфери, виділення коштів для ремонту будівель освітньої галузі, харчування учнів, відсутність необхідних підручників у школах.
За результатами нарад, ряд проблем Доробратівської та Загатянської сільських рад було вирішено під час виїздів, а з інших дано відповідні доручення.
Участь у діалогах прийняли голова районної ради Віктор Симканинець та радник голови районної ради Юрій Фельцан, депутати районної ради Володимир Білинець та Наталія Хряпина,  Доробратівський сільський голова Назар Коцовський, директор КЗ «Навчально-виховний комплекс «Горбківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Сергій Кобаль, завідувач Доробратівського ДНЗ Ганна Калі, завідувач АЗП-СМ с. Доробратово Наталія Бурч, в.о. Загатянського сільського голови Інна Шутка, депутати Загатянської сільської ради, директор ТзОВ «А.М. ІТРО» Бернарді Анжело, активи сіл.
Прес-служба райради.