Версія для друку Версія для друку

Захищати Батьківщину та її громадян від пожеж і надзвичайних подій – благородна справа

Щороку вмілими та професійними діями рятувальників визволяються з біди тисячі людей, рятується найцінніше, що є у нас –життя. Безмежна вдячність людей –це найвища оцінка благородної праці співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Колектив іршавських рятувальників виконує поставлені перед ними завдання, спрямовані на захист краян від стихійних лих та надзвичайних ситуацій. Адже люди, які вибирають професію рятівника, відзначаються особливими рисами характеру: самовідданістю, мужністю, сміливістю, силою волі та дисципліною. Організацію та координацію роботи у сфері цивільного захисту, запобігання та організації реагування на надзвичайні ситуації в місті Іршава та Іршавському районі покладено на Іршавський райвідділ УДСНС України у Закарпатській області та 5-у державну пожежно-рятувальну частину, до складу якої входить також державний пожежно-рятувальний пост в с.Довге. Так, з початку 2017 року особовий склад підрозділів ДСНС району понад 80 разів виїжджав на гасіння пожеж та ліквідацію їх наслідків. Пожежниками-рятувальниками врятовано значні матеріальні ресурси та людські життя. Працівники Гірського пошуково-рятувального відділення м.Іршава здійснили 42 виїзди та виходи для виконання робіт за призначенням, із них:
32-виїзди на проведення аварійно-технічних робіт по ліквідації наслідків лютневого паводку (обрізка аварійних дерев, відкачка води з колодязів)
1виїзд на пошукові-рятувальні роботи;
9 виїздів на виконання планових профілактичних заходів з обслуговування туристичних маршрутів.
Вирішенням таких та ряду інших питань й покликана займатись наша служба. «Запобігти! Врятувати! Допомогти!” – ці три слова є девізом служби, який засвідчує гуманність та жертовність цієї професії. Сьогодні в наших рядах люди сильні та витривалі, яким щодня доводиться ризикувати власним життям заради порятунку життя і здоров’я наших громадян. Основний тягар у цій нелегкій справі лягає на плечі рядового та молодшого начальницького складу, за що їм заслужена шана. Саме їхній професіоналізм, самовідданість, зразкове виконання свого обов’язку забезпечує престиж та громадське визнання нашої служби. Саме їм завдячують власним життям десятки наших краян, врятованих з вогняного полону. На їхньому рахунку сотні екстремальних виїздів, з яких вони щоразу повертаються переможцями, демонструючи численні факти мужності та звитяги, готовності прийти на допомогу тим, хто її потребує, чуйності до чужої біди.
За сумлінне виконання своїх службових обов’язків висловлюю вдячність всім начальникам чергових варт, командирам відділень, диспетчерам та рятівникам 5-ї Державної пожежної рятувальної частини м.Іршава та Державно-пожежно-рятувальному посту с. Довге.
Хочеться подякувати за підтримку та розуміння керівництву Іршавської райдержадміністрації, районної ради, Іршавській об’єднаній територіальній громаді, сільських рад, керівникам силових та контролюючих органів міста та району, а також керівникам підприємств, підприємцям, які допомагають вживати всі можливі заходи щодо зміцнення техногенної і пожежної безпеки в районі, підтримувати матеріально-технічну базу пожежно-рятувальних підрозділів.
Сьогодні ми висловлюємо глибоку вдячність ветеранам нашої служби, які присвятили своє життя справі боротьби з вогнем і сьогодні допомагають нам у розв’язанні щоденних проблем. Це Буряс В.В., Мигович І.І., Свистак Ю.Ю., Токарчук Е.А, Лендєл В.В., Порада В.І., Мошкола І.І., Матішинець С.С., Юркович І.А., Савко І.Ф. Мендл В.Й., Глушко М.М., Буряс М.В., Лупак В.Ю., Савко М.М., Мошкола В.І, Зем’янський В.С., Хміль І.Д., Глушко Л.В., які в свій час формували високопрофесійний, відданий справі колектив і на даний період часу постійно приходять на допомогу.
Можу із впевненістю сказати, що робота наших рятувальників завжди була і буде направлена на посилення рівня безпеки в місті та районі, оперативної готовності підрозділів аби мешканці завжди почували себе захищеними й були впевненими, що в разі надзвичайної події вони не залишаться наодинці з небезпекою.
Шановні колеги! Висловлюю вам щиру вдячність за мужність і відвагу, за готовність завжди прийти людям на допомогу та бажаю міцного здоров’я, безмежного щастя, сімейного добробуту, незламної сили волі та витримки. Нехай незгасаюча життєва енергія щодня надає вам сил для звершення благородних справ, а життєва дорога буде сповнена добром, людською шаною і повагою.

Іван Мошкола,
начальник Іршавського районного відділу управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Ваш отзыв

Ваш коментар