- Нове життя - https://nz-ir.com -

З любов’ю до дітей

Є професії, результат діяльності яких помітний одразу. А є такі, що дадуть свої плоди через роки чи навіть десятиліття.
Щоденна праця і вчителя, і учня стане помітною згодом. Комусь вона видається сірою та одноманітною, і лише з часом ми починаємо цінувати ті основи життєвої та наукової мудрості, які отримали у школі.
Фундаментом знань є початкова школа. Палички, кружечки та закарлючки здаються нам простими. Арифметичні дії і письмо – теж не надто складні. Та саме добрий початок є основою успіху людини.
Уже понад 35 років щоранку Оксана Юріївна Глеба, учитель початкових класів Іршавської гімназії, поспішає у храм науки до своїх вихованців. Усе своє життя віддала улюбленій справі навчання та виховання малюків у Лютянській середній, Брідській восьмирічній, Іршавській середній №2 школах та в Іршавській гімназії, де працює вже впродовж 11 років. Завжди привітна, усміхнена, щира і добра, дуже відповідальна. Кожен урок учительки – це справжня радість для дитини: доброзичлива атмосфера, цікаві ілюстрації, мудрі слова досвідченого педагога, бажання вчити і вчитися. Дитина не просто пізнає нове, незвідане, а й відкриває для себе світ. Лише правильні орієнтири допоможуть маленькому досліднику перейняти мудрість наставника.
Хоча Оксана Юріївна – досвідчений вчитель, та вона іде в ногу з часом. У своїй роботі вміло використовує комп’ютерні технології, вдало оперує мультимедійним проектором.
Щоденна праця над власним удосконаленням і над розвитком учнів дала свої результати: грамоти відділу освіти Іршавської РДА, управління освіти Закарпатської ОДА. Вона – педагог вищої кваліфікаційної категорії, «Старший учитель». У 2009 році нагороджена почесним званням «Відмінник освіти України».
Та справжній успіх учителя – це успіх його дітей: і власних, і вихованців. Колишні учні Оксани Юріївни вже стали дорослими. Дехто навіть наслідує її. Так, Шкіря Ганна Василівна стала викладачем української мови і літератури, Кізляк Наталія Іванівна – вчителем початкових класів, Ізай Вероніка Василівна – майбутній учитель математики, студентка УжНУ.
Запорукою успіху на роботі є підтримка вдома: турботливий чоловік Віталій Михайлович, дві успішні дорослі доньки Тетяна та Оксана, внуки Крістіан та Максим. І для всіх у Оксани Юріївни вистачає часу, ніжності, тепла, любові.
Віримо, що доля подарує Глебі О.Ю. міцного здоров’я, реалізації творчих задумів, а у цьому навчальному році – сил та енергії знову вчити маленьких першокласників, бо батьки вже вкотре віддають у турботливі руки вчителя найцінніше, що у них є, – власних дітей.

Наталія Онисько,
директор Іршавської гімназії