Версія для друку Версія для друку

Особливе свято

Першовересень для педагогів та учнів Імстичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів був особливим – школа відзначила 55-річчя переходу в нове приміщення, 27-річчя надання їй статусу одинадцятирічки і 30-річчя директорування Івана Степановича Добри, який цього дня поступився своєю посадою Івану Петровичу Зейкану – випускнику цієї ж школи, котрий останнім часом був заступником директора з навчально-виховної роботи.
У своїй прощальній промові на урочистій шкільній лінійці І.С. Добра щиро дякував колегам, районній і сільській владі, громадськості села, батькам за підтримку, яку він відчував за всі 30 років. А ще персонально Іван Степанович подякував Вірі Михайлівні Вароді, котра 37 років була заступником директора, каталізатором навчального процесу, запорукою всіх добрих досягнень школи.
Приємно відзначити, що зміна керівника школи пройшла спокійно, цивілізовано, і старші колеги побажали новим очільникам школи – директору І.П. Зейкану, заступнику директора з навчально-виховної роботи Н.С. Сухій та організатору позакласної роботи Т.В. Ливдар не тільки зберегти, а й примножити добрі надбання навчального закладу.
На першовересневому шкільному святі завжди багато гостей. І цього разу педагогів та учнів тепло вітали головний спеціаліст РДА Василь Турянин, який вручив грамоти РДА та райради І.С. Добрі та іншим працівникам школи, депутат райради Михайло Вашкеба, сільський голова Михайло Енеді, головлікар села Василь Добра, завідуюча дитсадком №1 Мар’яна Добра, колишній заступник директора Віра Вароді. Святі отці – настоятель православної церкви о. Петро та ігумен греко-католицького монастиря о. Павло відправили спільний молебень, освятили й благословили в щасливу дорогу всіх присутніх.
Особлива увага в цей день була до першокласників. Разом із класоводом Ганною Василівною Ливдар вони готувалися до цього дня заздалегідь і показали всім на святі, що вони будуть достойними учнями. Всіх їх 21 і тільки 5 з них дівчата. Один із першачків – Артем Ковач – із сім’ї переселенців із Донбасу. Українська мова йому поки що дається важко, але свій віршик він вивчив добре.
А якщо додати, що в школі першого ступеня, яка розташована в присілку Загірка, до першого класу прийшло ще 10 дітей, то можна надіятися, що через чотири роки в головній школі Імстичова будуть два п’яті класи.
На світлині ви можете побачити, як виглядає Імстичівська ЗОШ І-ІІІ ступенів у наш час. Надав її нинішній директор І.П. Зейкан.
Михайло ЦІЦАК.

Ваш отзыв

Ваш коментар