- Нове життя - https://nz-ir.com -

В РАМКАХ ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ В РАЙОННІЙ ЛІКАРНІ ВІДКРИТО НОВИЙ ФЛЮОРОГРАФІЧНИЙ КАБІНЕТ

23 серпня в поліклінічному відділенні  КЗ «Іршавська районна лікарня» відбулося урочисте відкриття флюорографічного кабінету. У заході взяли учать голова райдержадміністрації Олександр Горін, голова райради Віктор Симканинець, начальник відділу охорони здоров’я РДА Сергій Караслай, державні службовці, районні депутати та лікарі закладу, медперсонал.
Комплекс рентгенівський діагностичний КРД-50 «INDIascan» придбано за кошти районного бюджету. Даний діагностичний апарат розроблено в Україні, він авторизований на заводі рентгенівського обладнання «КВАНТ» м. Харків.
У своїх вітальних словах очільники району наголосили, що дуже важливим аспектом у будь-якій роботі є порозуміння між керівництвом медичного закладу та представниками різних гілок влади. Так, спільними зусиллями вдалося придбати даний медичний апарат для потреб населення нашого району.  Керівники району також привітали присутніх із Днем Державного Прапора України та 26-ю річницею незалежності України.
Завідувач рентгенологічним відділенням КЗ «Іршавська районна лікарня» Тетяна Попович для посадовців провела екскурсію в кабінеті та розповіла про переваги даного медичного апарату.
Рентгенівський діагностичний КРД-50 призначений для проведення масових обстежень грудної клітки пацієнтів із забезпеченням повної автоматизації процесів обстеження. Обстеження виконуються у прямій та боковій протекціях. Апарат побудовано на основі високоякісної ПЗЗ-матриці, що дає можливість отримати найбільш чітке, високоякісне зображення при низьких дозах опромінення пацієнта та суттєво зменшує час обстеження. Даний медичний апарат простий у користуванні, безпечний у процесі обстеження пацієнта, більш надійний. Апаратно-програмне забезпечення – зручне, універсальне, дозволяє використовувати в роботі різні можливості: вести електронну базу пацієнтів, швидко обробляти дані, здійснювати автоматичний звуковий супровід команд обстеження, тощо.
У поліклінічному відділенні райлікарні функціонує ще один рентген-кабінет, але він вже старий та вичерпав свій ресурс. Наразі поява нового медичного апарату дозволить здійснювати профілактичні обстеження жителів району  швидко та якісно.

Прес-служба РДА.