Версія для друку Версія для друку

Розвиток підприємництва – запорука успіху всіх нас

Малий та середній бізнес завжди був і залишається найефективнішим інструментом реалізації підприємницького потенціалу, як засіб поєднання економічних та соціальних орієнтирів розвитку.
В районі зареєстровано 203 малих і середніх підприємств, які за січень – червень 2017 року реалізували продукцію на суму 145 млн. гривень. В основному суб’єкти підприємництва працюють у сфері торгівлі, транспортних перевезень, промисловості. В секторі малого і середнього підприємництва зайнято майже 6,0 тисяч чоловік.
На сьогодні в районі, крім малих підприємств, діє майже 3,4 тис. суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб. Питома вага надходжень від малого бізнесу до бюджету району скаладає 37,0% від загального податкового надходження до бюджетів всіх рівнів.
Розвиток підприємництва і збільшення на цій основі надходжень до бюджетів усіх рівнів дає можливість вирішувати ряд найактуальніших соціально-економічних проблем, забезпечує стабільність розвитку економіки в районі.
Райдержадміністрація працює над розвитком підприємництва в районі:
діє Програма розвитку малого і середнього підприємництва в районі на 2017 – 2018 роки, яка фінансується з районного бюджету;
функціонує  центр надання адміністративних послуг при районній державній адміністрації, що передбачає отримання підприємцями адміністративних послуг на зручних і доступних умовах.
в районному центрі зайнятості здійснюється підготовка, перепідготовка кадрів з числа безробітних, які мають намір започаткувати підприємницьку діяльність. Їм виплачується одноразова допомога по безробіттю.
Будівельними організаціями району проводяться капітальні ремонти в бюджетних установах, зокрема виконані роботи з енергозбереження в дошкільних навчальних закладах, школах, амбулаторіях.
Щиро вітаємо Вас з професійним святом. Висловлюємо велику подяку за наполегливу працю та активну громадську позицію, високий рівень професіоналізму та ініціативність.
Бажаємо Вам подальших успіхів у підприємницькій діяльності, її розвитку , нескінченної ділової енергії для втілення нових бізнес-проектів на благо і процвітання ваших родин, району, нашої України.

Наталія Ковач,
начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації

Ваш отзыв

Ваш коментар