Версія для друку Версія для друку

Фестиваль «Smarna Misa-2017»

Приємна звістка надійшла з Італії. Оркестр народних інструментів та народний колектив «Ільничанка» дістали лист-запрошення на фестиваль Smarna Misa-2017». Організатором цієї поїздки стала наша співвітчизниця – мила, чарівна, добра Алла Симчера, яка є керівником хору «Резія» в Італії. Вона ретельно спланувала організацію концертів, відпочинку та екскурсій. Взяла на себе велику відповідальність за весь колектив.
Ця подія дуже порадувала нас. Участь у фестивалі – це можливість заявити про Україну на міжнародній арені, популяризувати українську народну пісню.
І ось нарешті настав довгоочікуваний день – 10 серпня, коли ми сіли в комфортабельний автобус. Ніч проминула непомітно – ми в Італії. Нашому подиву не було меж. Ми приїхали в красиву, гірську Резію, краєвид Альп, чисте повітря – нас вражало все. Атмосфера у цьому місті надзвичайна. У містах: Резія, Моджо, Столвіца афіші нашого колективу.
Концерт розпочався Гімном України у виконанні оркестру народних інструментів – керівник Марія Січ та тріо народного колективу «Ільничанка» — керівник Олеся Мейсарош. На очах у глядачів ми бачили сльози. У програмі колективу були різножанрові і різнохарактерні твори. Кульмінацією виступу оркестру була в’язанка закарпатських народних пісень. Дуже гостинно публіка підтримувала оплесками, і навіть активно і весело всі танцювали. Добре влилась в колектив і допомагала при виступах зі своїми вихованцями керівник «Кирниченьки» Едіта Канчій.
Тріо народного колективу «Ільничанка» у складі Михайла Черничка, Христини Ляшко та Катерини Сапожнік виконали естрадні та акапельні номери. Бурхливими оплесками публіка зустрічала їхні сольні номери. Наймолодша вокалістка Валерія Фозекош зачарувала своїм артистизмом та виконанням.
Фіналом першого концерту прозвучала пісня «Іршаво, Іршаво» у виконанні першої виконавиці цієї пісні Алли Симчера разом з нашими учасниками.
У вільний від концертів час відбулася екскурсія до Венеції. Дуже цікава і море вражень. Дивовижне чарівне місто на воді.
Ще одним приємним враженням була поїздка до моря. Ми чудово провели час на пляжі. Море в Бібіоне було прозоре, ніжно-блакитне і дуже тепле.
Всі наступні концерти пройшли вдало, організовано, а головне, що це сподобалось глядачам.
Фестиваль для нас став енергетичною зарядкою на цілий рік, і вражень отримали на ціле життя. Такі поїздки об’єднують людей, додають патріотизму та гордості за наш рідний край, за таких талановитих дітей.
Ця подорож залишила приємний небайдужий слід у наших серцях і подарувала такі яскраві враження та позитивні емоції, які не зітруться із пам’яті і пронесуться нами через усе життя.
Викладачі О. Зовдун, Т. Карабиньош, Т. Сочка провели професійну роботу в підготовці виступів на фестиваль. Спонсорську фінансову підтримку для поїздки надали Товстий В., Горін О., Лендел Н. (ТзОВ «К’Лен»), Симканинець В., Добромільський П.
Тетяна СОЧКА,
викладач фортепіано
Іршавської ДШМ

Ваш отзыв

Ваш коментар