Версія для друку Версія для друку

Роботодавцю – компенсація, безробітному – робоче місце

Цього року 12 роботодавців Іршавщини вже скористались своїм правом на отримання компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування громадян на нові робочі місця. Завдяки цьому 16 безробітних отримали роботу.
У попередні роки роботодавці, створивши робочі місця, отримували упродовж року з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття дотацію для відшкодування витрат на оплату праці осіб, працевлаштованих за направленням служби зайнятості. Новим Законом України «Про зайнятість населення» передбачено інший фінансовий стимул, а саме – щомісячна компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштованого на нове робоче місце безробітного. Цілий рік економити на внесках можуть ті роботодавці, котрі беруть на роботу не менше ніж на два роки громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці. Рік не платити єдиний внесок також надається представникам малого бізнесу за умови працевлаштування безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності не менше ніж на два роки. Отже, відповідно до нового Закону України «Про зайнятість населення» можливості скористатися державною підтримкою з’явилися у багатьох роботодавців.
Нині прикладом співпраці зі службою зайнятості у цьому напрямі є приватні підприємці з Приборжавського Сабадош Борис, Сабадош Валерій, Сабадош Борислав, Сабадош Марина, які звернулися до районного центру зайнятості за компенсацією на 6 працевлаштованих працівників, а також Липчей Лариса та Липчей Іван з Іршави працевлаштували разом 4 безробітних. За сприяння служби зайнятості були заповнені вакансії водіїв автотранспортних засобів, продавців продовольчих товарів, барменів, кухарів. Із числа працевлаштованих 2 безробітних віднесено до числа квотних категорій, а саме: особи передпенсійного віку та жінки, які мають дітей віком до 6 років. Крім того, перераховані представники малого бізнесу проводять свою діяльність у пріоритетних видах економічної діяльності.
Серед «новачків» цієї послуги є й чимало інших роботодавців, а саме: ТзОВ «Еко-Вуд- ІІлюс» з Білок, ФОП Продан Ганна з Лисичова та Фельцан Василь з Заріччя.
Не проґавили шанс отримати фінансову допомогу від служби зайнятості в цьому році й підприємці ІІіров Павло, Шутка Олеся та ТзОВ «Фортуна-Іршава»
Загалом ця послуга корисна не лише роботодавцям, а й шукачам роботи. Оскільки стимулює керівників підприємств та приватних підприємців не просто створювати нові робочі місця, а й офіційно оформлювати працівників у штат, виплачуючи їм легальну заробітну плату та забезпечуючи соціальні гарантії.
Натомість Іршавський районний центр зайнятості закликає роботодавців, які планують збільшувати масштаби свого бізнесу, врахувати вигідність даної пропозиції і залучатися до співпраці.
Василь Туряниця.
начальник відділу взаємодії з
роботодавцями Іршавського РЦЗ

Ваш отзыв

Ваш коментар