- Нове життя - https://nz-ir.com -

Гордість гімназії

Відлунав останній дзвоник, закінчилися уроки, позаду іспити. Час підвести підсумки 2016-2017 навчального року. Іршавські гімназисти вкотре довели, що вони здібні, талановиті, обдаровані, адже маємо чимало переможців районних конкурсів та олімпіад. А призерами обласних стали Дика Богдана, Чедрик Рената, Олексій Василь.
Та кожен успішний учень мріє про абсолютну першість у ІV всеукраїнському фінальному етапі таких змагань. Цього прагнула і Богдана Дика, учениця 6 класу (10класу ЗОШ) Іршавської гімназії. Щоденна праця учениці та учителя Онисько Наталії Юріївни дали свої результати. У 2015-2016 навчальному році Богдана посіла почесне ІІ місце на фінальному етапі VІ мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка. А у 2016-2017 навчальному році блискавично перемогла і виборола І місце на ІV,всеукраїнському, етапі олімпіади з української мови та літератури, що проходив у березні – квітні в м.Біла Церква. За такі міцні знання та вміння Богдана Дика нагороджена грамотами, цінними подарунками, а з вересня – президентською стипендією.
Успіхові, звичайно, передувала довга і наполеглива робота Богданки, її вчителя, підтримка батьків, праця усього колективу гімназії, педагогів, що зуміли помітити талант, даний Богом, допомогли розкрити здібності, зацікавити навчанням, привити любов до рідної мови та літератури. Велика заслуга в цьому і першої вчительки Куцик Марії Іванівни, що відкрила Богданці світ знань.
Дику Богдану по-праву можна назвати всебічно обдарованою особистістю, адже світ її захоплень і знань безмежний. Вона — ще й призер районних олімпіад з англійської мови, німецької мови, математики, екології. Крім того, прекрасно малює, навчалася у студії «Боржавська фантазія» (керівник – Микита Л.Б.), на «відмінно» закінчила Іршавську ДШМ за спеціальністю «Хореографія». Тепер займається у студії сучасного танцю «Be Free», що з її участю посів ІІІ місце у Міжнародному фестивалі сучасної пісні і танцю ім. Андрія Гріги «Кришталеві грона» та ІІ місце на Міжнародному конкурсі-фестивалі «Empire of talants».
Богдана Дика завжди у центрі уваги однолітків, друзів. Чесна, чемна, привітна, вродлива дівчина, єдина донечка Дикого Михайла Михайловича та Надії Іванівни, турботлива внучка бабусі Микити Марії Андріївни.
І батькам, і колективу Іршавської гімназії є чим гордитися, адже мати таку дочку, ученицю – це почесно.
Бажаємо Богданці бути успішною і надалі, здоровою, щасливою. Віримо, що у майбутньому вона й надалі прославлятиме улюблену гімназію, рідне місто, район, область, а може, навіть Україну.

Наталія Онисько,
директор Іршавської гімназії