- Нове життя - https://nz-ir.com -

Обережно, спека!

Найтепліша та найблагодатніша пора року — це, звичайно ж, літо. Це час відпусток та чудового відпочинку. Це пора палючої спеки та нестерпної духоти. Як вберегти себе у спекотні дні? Декілька порад допоможуть вам вберегти своє здоров’я.
Найнебезпечніша пора дня – це коли сонце знаходиться в активній фазі(з 12:00 до 16:00), краще бути у тіні або у закритому приміщенні. Фізичні роботи слід відкласти і перенести їх на ранок або вечір від 16:00. Насамперед, медики радять збільшити вживання кількості рідини впродовж дня. Не менш важливим є вибір одягу. Одягати потрібно той одяг, який не буде прилягати до тіла, уникати речі зі штучних тканин, також одяг повинен бути максимально тонким. Варто пам’ятати про головний убір – панама, кашкет або літній капелюх.
У спекотні дні слід уникати вживання алкоголю та гострої їжі, напоїв, які містять кофеїн, багато цукру. Втамувати спрагу допоможуть несолодкі соки, відвари шипшини, липи, вода з лимоном, зелений чай.
Курцям під час спеки також рекомендується уникати куріння, оскільки воно погіршує серцево-судинну роботу.
У години найбільшої спеки не відкривайте вікна і двері на балконі. Краще провітрювати будинок у ранкові і вечірні години, коли спека спадає. Прохолодний душ – допоможе у спекотні дні.
Застереження для водіїв – не залишайте в салоні автомобіля запальнички та балони під тиском(наприклад, лак для волосся), вони можуть вибухнути і спричинити негативні наслідки.
Слід пам’ятати про ці рекомендації, щоб вберегти своє здоров’я.
Яна АРТИМОВИЧ,
студентка відділення журналістики УжНУ