- Нове життя - https://nz-ir.com -

Москаль: «За червень Закарпаття отримає понад 90 мільйонів від «дорожнього експерименту»

– За червень Закарпатська область отримає рекордну суму від перевиконання митницею щомісячних планових надходжень (так званий «дорожній експеримент») – понад 90 мільйонів гривень, – заявляє Геннадій Москаль. – Це більше, ніж за попередні три місяці разом узяті. Кошти надійдуть до обласного бюджету до кінця липня. А загалом із початку року Закарпаття отримає від «дорожнього експерименту» понад 170 мільйонів гривень. Понад 80 мільйонів із них уже надійшли, і ми використовуємо їх для ремонту автодоріг. Зокрема почався ремонт дороги «Довге – Липча», яка не відновлювалася з часу здобуття Україною незалежності, дороги «Мукачево – Рогатин» у Рахові, дороги «Тур’я Ремета – Лумшори», а також вщент розбитої дороги «Іршава – Виноградів».
Надходження від перевиконання планів митниці вже перевищили об’єм фінансування області з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), без цих коштів проводити ремонт перерахованих доріг було б неможливо. Суми, які отримує область від «дорожнього експерименту», ще раз доводять – включення Закарпаття в перелік областей, які підпадають під дію відповідного закону, було дуже правильним рішенням. І дуже шкода, що область не включили в закон ще в 2015 році.
Нагадаємо, що в кінці грудня минулого року Верховна Рада включила Закарпатську область в експеримент, який передбачає спрямовувати на ремонт автодоріг 50 відсотків коштів від перевиконання щомісячних планових надходжень митниць. Ініціював зміни у відповідний законопроект Геннадій Москаль.

Прес-служба ОДА.