Версія для друку Версія для друку

СУБСИДІЇ – КОМУ І СКІЛЬКИ?

За даними державного статистичного спостереження «Надання населенню субсидій на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг та на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» протягом п’яти місяців поточного року кількість домогосподарств, які звернулися за субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг становила 5190 одиниць.
За цей період субсидії на оплату житлово-комунальних послуг було призначено 6596 домогосподарствам, включаючи і тих, які звернулися за субсидіями у 2016 році, але призначено їм було тільки у 2017 році.
Загальна сума призначених субсидій з початку року становила більше 12 млн. грн., більша частка з яких припадає на сільську місцевість.
У порівнянні з відповідним періодом попереднього року кількість домогосподарств, які звернулися за субсидіями та тих, яким їх було призначено, значно зросла. Однак середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одне домогосподарство у травні 2017 року порівняно з відповідним періодом 2016 року зменшився на 2 відсоки і становив 806,3 гривні.
Субсидії на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначено протягом січня-травня поточного року 234 домогосподарствам на загальну суму більше 582 тис.гривень.
Зазначене свідчить, що зростання тарифів на оплату житлово-комунальних послуг змушує домогосподарства звертатись за державною допомогою, особливо тих, що складаються з однієї або двох осіб.
Віра Фесюк,
провідний економіст-статистик відділу статистики
в Іршавському районі.

Ваш отзыв

Ваш коментар