- Нове життя - https://nz-ir.com -

Підростають майбутні клички

І в цьому чимала заслуга тренера Іршавської дитячої спортивної школи «Колос» Івана Ковача. Чотири роки тому він взявся за важливу і потрібну справу – заснував громадську організацію «Іршавська федерація боксу». Сприяв йому в цьому тодішній голова районної ради Станіслав Сухан.
Я бачив, з яким запалом взявся за це Іван Ковач, – розповідає Станіслав Васильович. – І не міг не допомогти. Адже свого часу в Іршаві була секція боксу, а наші спортсмени були призерами обласних і всеукраїнських змагань.
До складу ради федерації ввійшов і відомий у минулому боксер, кандидат у майстри спорту Сергій Червінський.
Незважаючи на те, що організація, як і самі спортсмени, зовсім юна, похвалитися є чим. Уже в 2014 році в Іршаві відбувся І обласний турнір з боксу серед дітей та підлітків. У ньому взяли участь команди Мукачева, Ужгорода, Берегова, Хуста, Рахова та Іршави. Наші юні спортсмени вибороли перше місце. На високому професійному рівні виступили Богдан Боднар, Михайло Лелітка, Олександр Трикур, Іван Лелітка, Володимир Горзов, Зіновій Мельнишин, Владислав Коваленко, Денис Улашин, Максим та Юрій Кузьма, Віталій Ковач, Юрій Ряска, Віталій Кудрей. Того ж року юні боксери вперше взяли участь у чемпіонаті України, який проходив у м. Рівне. Закарпаття представили два наші земляки – учень Іршавської гімназії Віталій Ковач та Юрій Кузьма з с. Хмільник. Їх виступи високо оцінено. А на ІІІ Всеукраїнському турнірі з боксу юні іршавчани здобули 6 золотих і одну бронзову медалі. У змаганнях взяли участь команди Київської, Одеської, Львівської областей, Івано-Франківська, Тернополя.
За останній час троє юних іршавчан стали кандидатами у майстри спорту України, з яких – Віталій Ковач є збірником України.
А оце буквально днями надійшла приємна новина з м. Надвірна Івано-Франківської області – вихованець Івана Ковача Володимир Горзов з Білок став срібним призером чемпіонату України з боксу вже вдруге.
– Тепер у групі займається понад 30 хлопців, – каже Іван Ковач. – Крім іршавчан, у нас пробують свої сили і юні ільничани, імстичани і білківчани. Усі вони показують високий рівень, витримку, а головне – проявляють волю до перемоги.
І. Ковач організував свою роботу так, щоб хлопці постійно і наполегливо тренувалися, брали участь у турнірах, у процесі змагань набиралися досвіду. Бо тільки так можна добитися спортивних висот.

Василь ШКІРЯ