- Нове життя - https://nz-ir.com -

Чи буде на Іршавщині відділення гемодіалізу

Про створення в районі відділення гемодіалізу (апарат штучної нирки) клопоче депутат Закарпатської обласної ради від Іршавщини Петро Добромільський
На сесійному засіданні, яке нещодавно відбулося, П. Добромільський подав депутатський запит з ініціативою створення в районі сателітного відділення гемодіалізу (апарат штучної нирки).
Як каже депутат, на сьогоднішній день в районі є люди, які страждають важкими нирковими недугами, і їх кількість, на жаль, зростає.
Жителі Іршавщини, які мають серйозні проблеми з нирками, повинні щодня їздити або до Виноградівського, або до Хустського районів для проходження гемодіалізу. Для того, щоб дістатися цих медичних відділень, пацієнти долають 20-35 км. Враховуючи скрутне матеріальне становище людей, їм інколи просто не по кишені здійснювати такі поїздки. У випадку, якщо людина, котра страждає серйозними нирковими захворюваннями, пропустить 2-3 процедури, то їй загрожує смерть. Тому, вважає він, є логічним відкрити відділення гемодіалізу в районі. Таким чином, вдалося б суттєво допомогти цим хворим людям.
В обласному управлінні охорони здоров’я діє програма, завдяки якій і у містах Сваляві та Хусті нещодавно відкрили відділення гемодіалізу.
Депутат облради запропонував розумне рішення: створити відділення гемодіалізу не на базі Іршавської районної лікарні, де бракує вільних площ, а на базі однієї з амбулаторій – села Білки або в селі Ільниця.
Петро Петрович подякував всім своїм колегам депутатам обласної ради за одноголосну підтримку запропонованого ним рішення.
Василь ШКІРЯ.