- Нове життя - https://nz-ir.com -

РАЙОН ГІДНО ПРЕДСТАВИЛИ НА ДНІ ДОБРОСУСІДСТВА

Минулої суботи делегація Іршавського району завітала на українсько-румунський День добросусідства, який відбувся у с. Нижня Апша Тячівського району.
Святкування розпочалося із зустрічі офіційних делегацій Закарпаття та румунських повітів Марамуреш та Сату-Маре у пункті пропуску «Солотвино-Сігету Мармацієй». А урочисте відкриття відбулося на території школи с. Нижня Апша.
Мета дійства – створення простору для розвитку співпраці між країнами, взаємна популяризація української та румунської культур.
Зі сцени з вітальним словом до присутніх звернулися очільники Закарпаття, префект повіту Марамуреш Себастіан-Міхай Лупуц, префект повіту Сату-Маре Філіп Дарус, голова повітової ради Марамуреш Габріел Зетя та голова повітової ради Сату-Маре Чобо Потакі, голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук та інші.
У рамках заходу голова ОДА Геннадій Москаль підписав з румунськими префектами Програму спільних дій Закарпатської ОДА, префектури повіту Марамуреш та префектури повіту Сату-Маре на 2018 рік. Також угоду про співробітництво підписали сільські голови Ваду Ізей Петру Влашин та Хижі Іван Гайдук.
На святі більшість районів Закарпаття представляли власні родзинки, туристичні принади та сувенірні вироби ручної роботи, пригощали своєю традиційною кухнею та радували гостей запальними танцями та піснями у виконанні художніх колективів.
Вітали присутніх і голова райдержадміністрації Олександр Горін та голова райради Віктор Симканинець. Іршавчани частували всіх найпопулярнішими місцевими стравами: начинкою із кукурудзяної муки, салом, домашніми ковбасками, різними напоями, а троїсті музики, які розважали присутніх запальним співом, створювали особливу атмосферу. Окрім того, наш район представив свій культурний, туристичний та інвестиційний потенціал.
Такі заходи є дуже важливими для нас, бо спрямовані на формування культурної єдності двох народів.
Прес-служба РДА.