- Нове життя - https://nz-ir.com -

ОБГОВОРИЛИ ПІДГОТОВКУ ДО ДНЯ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ

Під керівництвом голови райдержадміністрації Олександра Горіна відбулася нарада щодо відзначення в районі чергової річниці Дня пам’яті, примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Участь у нараді взяли також голова районного Товариства добровольців Закарпаття – учасників війни Василь Рацин, ветеран ІІ світової війни Андрій Надь, керівник апарату РДА Олег Козенюк, військовий комісар Іршавського районного військового комісаріату, полковник Віктор Нагайко, начальник відділу організаційного забезпечення та діловодства райради Роман Меренич, спеціаліст з юридичних питань Іршавської міськради Тетяна Макрушин, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.
Розпочинаючи нараду, керівник району зауважив, що метою зібрання є проведення на належному рівні урочистостей з нагоди такої важливої для нашої держави події – Дня пам’яті примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. При підготовці заходу слід  врахувати інтереси ветеранів, як вони бачать проведення свята, та максимально залучати громадськість та молодь до відзначення цієї події в районі, – зазначив Олександр Васильович.
Т.в.о. начальника управління соціального захисту населення Ольга Сич інформувала присутніх стосовно щорічних виплат одноразової допомоги ветеранам війни різних категорій. Так, у минулому році ветерани війни, учасники бойових дій та вдови, загалом – 690 чол. отримали одноразову грошову допомогу  на суму 734 тис. грн.. Як зазначила Ольга Петрівна, наразі Міністерством соціальної політики розроблено проект стосовно збільшення розмірів соціальних виплат, в тому числі інвалідам війни I-II-III груп, в загальному розмір одноразових виплат для всіх категорій збільшено на 26 %.

Прес-служба РДА.