- Нове життя - https://nz-ir.com -

Іршавська об’єднана громада – наше майбутнє

30 квітня Іршава, Лоза та Собатин візьмуть участь в останньому етапі на шляху створення першої в районі об’єднаної територіальної громади.
Об’єднання трьох населених пунктів – це не тільки утворення нової територіальної одиниці на теренах Іршавського району, це новий шанс на розвиток соціальної сфери, додаткові можливості для будівництва і оновлення об’єктів шляхової інфраструктури та інше.
Доволі непросте соціально-економічне становище України, особливо в останні роки, в цілому, безумовно залишає відбиток на кожному містечку та великому місті, селі та селищі. Втім, ми, спільно з депутатами міськради, докладали всіх можливих зусиль для розвитку районного центру, виконання різних проектів та робіт.
Так, нам вдалося провести капітальний ремонт доріг на 31 вулиці, оновити 4 кілометри тротуарів, замінити покрівлі на 20-ти багатоквартирних житлових будинках, змонтувати нові водопровідні та каналізаційні системи на 9 вулицях, організувати цілоденну подачу води без підвищення тарифів, провести комплекс протипаводкових заходів на річках Іршавка та Синявка.
Проводилася певна робота у дитячих дошкільних навчальних закладах міста по енергозберіганню, їх капітальному та поточному ремонтах. Відновлено роботу ДНЗ №4, реалізовано проект повної реконструкції ДНЗ №1.
У десятьох мікрорайонах міста вдалося встановити дитячі ігрові майданчики, які містять комплекс ігрових споруд та спортивних тренажерів. Такі місця облаштовано у присілку, де мешкають роми, та в с.Собатин.
За підтримки депутатського корпусу міста, на прохання керівників освітніх, позашкільних та медичних установ спрямовано понад 500 тисяч гривень для покращення матеріально-технічної бази загальноосвітніх шкіл, районної лікарні, дитячої школи мистецтв, будинку дитячої творчості.
Чимало зусиль докладено для того, щоб Іршава була комфортною і привабливою для гостей та містян – реконструйовано центр Іршави, міський парк та сквери. Зведено пам’ятник героям-ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС і встановлено «Книгу пам’яті» та найбільший в Україні кований герб міста.
Однак за останні роки, зважаючи на значні інфляційні процеси, виконувати заплановані роботи було дедалі складніше через недостатність фінансування. Адже один і той же об’єм робіт у 2017 році вартує у два з половиною рази більше, ніж у 2014-ому. Тому необхідно було шукати додаткові джерела поповнення міського бюджету.
Оскільки сьогодні держава декларує появу більших можливостей для об’єднаних громад, позаяк саме за рахунок додаткових податкових надходжень бюджет громади збільшується практично вдвічі, то місто підтримало ініціативу лозян та сільського голови Миколи Боршоша стати на шлях об’єднання. Це дасть можливість у повній мірі виконати програму соціально-економічного розвитку громади. Зокрема, повністю завершити капітальний ремонт усіх автодоріг та тротуарів у місті і центральної дороги в с.Лоза. Допомогти лозянам із водопостачанням у селі. Збільшити фінансування для покращення матеріально-технічної бази шкіл, дитсадків, ФАПів міста, сіл – Лоза та Собатин. Направити додаткові кошти для проведення робіт із благоустрою, облаштування місць відпочинку для всіх жителів об’єднаної територіальної громади.
Запрошую всіх жителів Іршави, Лози та Собатина взяти участь у виборчому процесі наступної неділі. Нові можливості та шанс на нове і краще майбутнє залежить від кожного з нас.
Підтримайте мою команду – голосуйте за №3 у виборчих списках!

З повагою, кандидат на посаду голови об’єднаної громади Степан Бобик.