- Нове життя - https://nz-ir.com -

“Стандартна” звитяга “Боржави”

Пройшовши шлях плей-оф Зимової першості Іршавщини за рахунок реалізації стандартних положень, футболісти ФК«Боржави» із Довгого і не думали що-небудь міняти у схемі гри на фінальний поєдинок. А власне й навіщо, коли суперники не можуть нічого вдіяти з цим довжанським лайфхаком? Вже на 6-ій хвилині Михайло Батрин чітко з кутового поклав м’яча на голову капітана «боржавців» Михайла Якуба і той, не помічаючи нікого поруч, переправив круглого в сітку.
Володарі трофею сезону 2015 року одразу мали можливість розвинути успіх – Михайло Батрин пробивав із «точки Симканича», а Ігнатишин мало не повторив «подвиг» новодавидківського кіпера у фіналі ЛЧЗ – 2016.
Колекціонери «зимового посуду» із Заріччя (зберігають у клубному музеї трофеї зразка 2014 і 2012 років) оговталися лише наприкінці 15-ої хвилини, коли Юрій Булеза розіграв кутовий з Василем Шерегієм, і той пробив у дальній від голкіпера кут – Василь Кертис встиг перевести на протилежний кутовий. Через кілька хвилин вже сам Юрій, отримавши довгий пас зі своєї половини, змістився до кута штрафного майданчика і поцілив у ближній стійкотримач. Потім він же пробивав по центру з лінії штрафного, але зовсім нехитро – прямо в голкіпера. Через хвилину вже Андрій Курилишин надто довго зміщувався до центру, в своїй улюбленій манері підлаштовуючи м’яча під ліву, однак на сам удар сил вже не залишилось – пробив мало не в аут.
На 28-ій хвилині Ярослав Кертис заробив штрафний на правому фланзі атаки довжан, і знову Михайло Батрин знайшов у штрафному майданчику суперника голову тезки Якуба. На цей раз «капітан Месхі» поцілив у дальню штангу, але першим на добивання встиг Іван Роман, і результат став – 2:0.
Зарічани спробували скоротити різницю в рахунку ще до перерви: спочатку Юрій Булеза навісним ударом з лівофлангового штрафного стукнув перекладину, а вже в доданий час Михайло Брич нагадав про свою присутність на полі ударом метрів з 25-ти – Михайло Кертис кінчиками пальців відкинув м’яча на кутовий.
Не судилося, видно, цього дня північним воротам іршавського «Авангарду», що їх захищали футболісти «Заріччя», бути «розпечатаними». Зате, як тільки розпочався другий тайм, вони одразу забили в протилежні: навіс із кутового ефектно замкнув Ростислав Великошич. Стрийський форвард на куражі міг ще декілька разів розписатися у площині воріт своєї колишньої команди, однак то цілив у голкіпера, то – вище воріт.
Було декілька офсайдів, зафіксованих Вадимом Рубеєм, які викликали хвилі обурення у зарічанському «секторі». Однак перегляд відеозапису не підтвердив однозначних провалів лайнсмена, як це було в попередньому матчі за третє місце.
А зрівняли рахунок у основний час матчу формальні господарі поєдинку із пенальті – на 58-ій хвилині Кертис-старший «завалив» у власному карному Юрія Булезу, і Аркадій Гасинець пробив точно у правий від себе кут – 2:2.
Зарічани намагалися всіляко уникнути серії післяматчевих пенальті: небезпечно бив головою впритул Ростислав Великошич, були гострі навіси в карний довжан.
Запам’ятався момент на останніх хвилинах зустрічі, коли Василь Булеза біля бровки напроти центральної трибуни чудовим фінтом не тільки зберіг у грі, здавалося б, втрачений м’яч, а й відправив точно на хід Зан-експресу. Шкода тільки, що молодший Василь не зумів правильно розпорядитись таким фантастичним пасом.
На останній хвилині матчу після розіграшу кутового Василь Булеза навісив у напрямку довжанських воріт. Курилишин головою скинув на хід Зану, і той, змістившись на фланг, навісив звідти у воротарський майданчик. Політ м’яча перервав Михайло Батрин, який створив для центральної трибуни оптичну ілюзію «зрізки» у власні ворота, хоча насправді круглий «затріпотів» із зовнішньої сторони сітки. В принципі неважливо, оскільки Вадим Рубей підняв прапорець і в цьому епізоді виявився абсолютно правим – Курилишин вибігав робити скидку із-за спин довжанських захисників.
Другу поспіль для довжан серію післяматчевих пенальті розпочав Михайло Батрин – удар вправо, і Ігнатишин в чудовому стрибку відбиває. Зарічани, як і в невдалому для себе лігочемпіонівському півфіналі, відправили бити першим Владислава Машіка. Василь Кертис стрибнув у правильному напрямку, та й м’яч пішов мимо воріт. Другими били капітани, і якщо Михайло Якуб зробив все по книзі, розвівши м’яча та Василя Ігнатишина по кутах, то Аркадій Гасинець вдарив у штангу – 1:0. Без шансів для голкіпера пробив Іван Боднар, а Юрій Булеза ніби повторив удар візаві – 2:1. Ветеран довжанської команди Василь Керечанин вдарив так, що Василь Ігнатишин навіть не стрибав, а ось Андрій Курилишин знову в площині 18 м² знайшов «тонесеньку» штангу – 3:1 – і «Боржава» після річної перерви повертає собі титул кращої «зимової» команди Іршавщини. Вітали переможців голова районної федерації Василь Попович, депутат Закарпатської обласної ради Михайло Станко, голова райради Віктор Симканинець, мер Іршави Степан Бобик та начальник відділу молоді і спорту РДА Андрій Данканич.
Кращі гравці турніру:
Кращий воротар – Андрій Черепко ФК «Будівельник» Приборжавське;
Кращий захисник – Петро Поп’юрканич ФК «Брунцвік» Білки;
Кращий півзахисник – Юрій Булеза ФК «Заріччя»;
Кращий нападник – Михайло Батрин ФК «Боржава» Довге
Кращий бомбардир – Сергій Білан ФК «Сільце»;
Кращий гравець турніру – Василь Боднар ФК «Боржава» Довге.

За матеріалами сайту Федерації
футболу Іршавьського району.