- Нове життя - https://nz-ir.com -

Хуст фестивалив стрілецькими піснями

Нещодавно відбувся ХVІІІ-й фестиваль-конкурс стрілецької пісні «Красне поле». Своє мистецтво представили 48 колективів та окремі виконавці. Таланти й народно-патріотичну, вокальну майстерність презентували колективи, різні за віком і стилем виконання, з Рівненської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської, Миколаївської, Луганської областей, Словацької Республіки та різних куточків Закарпаття. Понад 475 учасників демонстрували майстерність у номінаціях: хорові колективи, вокальні ансамблі, солісти-вокалісти, дуети, тріо, квартети. Переможцям фестивалю-конкурсу вручили дипломи лауреатів та грошові винагороди. Цього року гран-прі отримав народний аматорський ансамбль “Намисто” Теребовлянського вищого училища культури з Тернопільської області.
Іршавщину представляли два колективи: хор клубних працівників Іршавського РБК та народний вокальний ансамбль «Ільничанка» БК «Шахтар». Особливої похвали від журі та його голови – відомого поета-пісняра, заслуженого діяча мистецтв України Степана Галябарди й глядачів удостоївся оновлений молодіжний колектив «Ільничанка», яким керує Олеся Мейсарош. До речі, чарівний голос мудрого педагога й виконавиці сучасних естрадних і народних пісень Олесі Мейсарош неодноразово зривав бурхливі оплески на багатьох конкурсах і фестивалях.
У виконанні талановитих ільничан звучали два музичні твори: гімн революції гідності майдану «Пливе кача по Тисині», автором якого є наш земляк з Міжгір’я Василь Гренджа-Донський, та «Обійми мене» з репертуару Святослава Вакарчука. Отримано глядацькі оплески стоячи, диплом лауреата за ІІ-місце у вокальному жанрі, та грошову премію. Другого конкурсного дня «Ільничанка», як дипломант фестивалю, удостоїлася відкривати святковий гала-концерт.

Василь Ловска