- Нове життя - https://nz-ir.com -

підсумки конкурсу

VІ Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» проводиться з нагоди відзначення Дня охорони праці в Україні. Це свято проходить щорічно 28 квітня – у Всесвітній день охорони праці. Метою заходу є привернення уваги суспільства, зокрема дітей і молоді, до наявних проблем у сфері охорони праці, що існують на теренах нашої держави.
Цьогоріч за рекомендацією Міжнародної організації праці України День охорони праці в Україні матиме гасло «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».
Оптимізація збору достовірних даних сприятиме встановленню пріоритетів та ефективній реалізації національних профілактичних програм на робочих місцях. Крім того, гармонізація національних систем реєстрації і повідомлення дозволить отримати більш точне уявлення про прогрес, досягнутий у цій галузі.
Фонд соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань  України в Іршавському разом з відділом культури і туризму Іршавської райдержадміністрації за фінансовою допомогою керівників підприємств та приватних підприємців уже учетверте провів районний конкурс «Охорона праці – очима дітей».
Конкурс: формує свідомі позиції молоді щодо значення та місця здорових і безпечних умов праці в різних сферах суспільного життя.
24 січня в Іршавському районному будинку культури підбили підсумки першого етапу VІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». Виставкова зала була оформлена роботами учнів образотворчих відділів  дитячих шкіл мистецтв району. У конкурсі взяли участь 50 учасників. Роботи вихованців виконані мовою малюнка на тематику з охорони праці та промислової безпеки.
По закінченню огляду робіт учасників конкурсу гості та присутні учасники мали можливість ознайомитись з книжковою тематичною виставкою «Збережи здоров’я – на все життя».
Програму заходу вів Юрій Мельник – директор Іршавського районного будинку культури.
Для всіх учасників заходу було організовано солодкий стіл та вручено їм солодкі подарунки придбані за кошти, надані спонсорами конкурсу.
Відділення Фонду разом з учасниками та гостями заходу висловлюють щиру подяку за надану фінансову допомогу керівникам підприємств та фізичним особам – підприємцям: Генеральному директору ТзОВ «К “Лен» Лендєлу М.В., ТзОВ “А. М. Ітро”, – Бернардо Анжело, ТзОВ “Вікторія транс”, – Пинзенику М.М., ТзОВ “Бієєме Україна ”, – Королю Є.І., ТзОВ “Авізо” Білинцю О.О,. ФОП Гозда І В; ФОП Войтовичу І.Ф; ФОП Копа В.М., ФОП Лецаку О.Ю;ФОП Мигалега П.І,; ФОП Улашин О.П. ФОП Садварію І.І., ФОП Пірову П.П. ФОП Худану Ю,Ю.
Усі конкурсні роботи учасників для підбиття підсумків конкурсу на регіональних рівнях були надані відділенням Фонду в Іршавському районі до управління Держпраці у Закарпатській області .
Компетентне журі, у складі якого фахівці управління Держпраці, департаменту освіти ОДА та Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості (ПАДІЮН), визначили переможців. За словами голови журі, заступника начальника Управління Держпраці Володимира Горєва, вибрати з-поміж усіх робіт найкращу виявилося завданням не з легких. Адже значна частина малюнків справді відзначалася достатнім художнім рівнем, відображала знання авторів в галузі охорони праці та відповідала усім вимогам, вказаним у положенні про проведення конкурсу.
У першій віковій категорії (від 6 до 10 років) наші земляки також зайняли призові місця. Друге місце розділили учні Іршавської ДШМ, другокласник Василь Вербищук та третьокласниця Анастасія Горзов. «Бронза» дісталася 9-річній вихованці Теківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (Виноградівський район) Домініці Гусар та  її ровеснику, учню Іршавської ДШМ Івану Гризі.
Андрій Лутак,
завідувач сектору профілактики виробничого травматизму – страховий експерт з охорони праці