- Нове життя - https://nz-ir.com -

Ольга Павляк – віце-чемпіонка України!

Чемпіонат України з шашок-100 серед юнаків та дівчат різних вікових груп проведено в місті Івано-Франківськ, яке після приїзду чемпіонки світу Ольги Балтажи, стало швидкими темпами розвивати шашковий спорт серед юних жителів міста та області. Закарпатську область представляли сім юних вихованців шахово-шашкового клубу «Вікторія» районного будинку дитячої творчості.
Ольга Павляк виступила в групі дівчат 1991 року народження. Кожне змагання має свій сценарій і сюжет, який складають тренери, а «пишуть» спортсмени. Не стали винятком і ці змагання. Перші зустрічі закінчилися внічию. А ось красивий виграш Ольги Павляк у майстра спорту, чемпіонки світу Тетяни Зайцевої (м. Київ) став приємним сюрпризом для нас, а конкурентам довелося вносити термінові корективи в стратегічні плани. Потрібно віддати належне багаточисельним представникам Дніпропетровської області, свого вони добилися. Чемпіонкою стала їхня представниця Ольга Губарьова. Ольга Павляк в підсумку виборола друге місце. Її нагороджено грамотою, срібною медаллю і надано право представляти Україну на чемпіонаті Європи і світу. Будемо сподіватися, що Ольга Павляк таки виступить на престижних міжнародних змаганнях, а не залишиться «вдома» із-за відсутності коштів. Ще одну срібну медаль Ольга Павляк виборола в швидкій програмі, але на цей раз претендентів на медалі визначали по додаткових показниках. Фортуна була прихильна до нашої спортсменки.
В групі юнаків 2001 року народження Богдан Роман в блискавичній програмі виборов чисте друге місце. Катерина Мойсей в боротьбі з найкращими представницями інших областей виконала другий спортивний розряд, а в блискавичній програмі взяла такий потужний старт, вигравши в чемпіонки України, що аж дух перехопило. Але для вдалого фінішу сил не вистачило. Інші наші спортсмени виступили на своєму рівні, побачили на власні очі, як сильно грають найкращі спортсмени України.

Анатолій Вайда