Версія для друку Версія для друку

НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ – ЗА КОНТРАКТОМ

Відбулося засідання координаційної наради з питань призову громадян України на військову службу до Збройних Сил України за контрактом, яке провів перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Павлишин. У роботі наради взяли участь уповноважений по роботі з учасниками АТО районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Дмитро Березнай, голова громадської організації ,,Спортивне та військово-патріотичне виховання молоді України ” Микола Вовканич, прокурор Іршавського відділу прокуратури Хустської місцевої прокуратури Василь Гецко, директор Іршавського районного центру зайнятості населення Михайло Гецко, начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Сергій Караслай,      військовий комісар Іршавського районного військового комісаріату, полковник Віктор Нагайко, оперуповноважений в Іршавському районі Виноградівського міжрайонного відділу управління СБУ в Закарпатській області Анатолій Сакалош, провідний інспектор відділу мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату РДА Іван Химич та начальник відділення поліції (м. Іршава) Хустського відділу поліції управління Національної поліції України в Закарпатській області, підполковник поліції Анатолій Шкирта.
Військовий комісар Іршавського районного військового комісаріату інформував присутніх з даного питання. На сьогодні в районі створено загін оборони, рота охорони, райвійськкоматом відновлена база моброзгортання, а в сільських радах – пункти зборів військовозобов’язаних. Крім цього, у районі на базі Білківської, Арданівської, Зарічанської сільських рад були проведені показові заняття з підготовки до часткової мобілізації, а також відновлено дільницю оповіщення в міській раді.
Провідний інспектор відділу мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату районної державної адміністрації Іван Химич поінформував про те, що на  виконання обласного плану, району необхідно призвати  до Збройних Сил України за контрактом 22 чоловік, на даний час до лав ЗСУ призвалось троє  і ще на черзі один кандидат.
На нараді також порушено питання надання земельних ділянок учасникам АТО.
На завершення наради перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Павлишин підбив підсумки засідання, відмітив важливість вжиття спільних заходів з питань відбору і призову громадян України на військову службу у Збройні Сили України за контрактом. Було вирішено й надалі проводити агітаційні заходи щодо призову громадян України на військову службу у Збройні Сили України за контрактом із застосуванням впливу та заохочення до керівників органів місцевого самоврядування.

Прес-служба РДА

Ваш отзыв

Ваш коментар