Версія для друку Версія для друку

Святкуватимемо…

Голова райдержадміністрації Олександр Горін та голова райради Віктор Симканинець провели «круглий стіл» із активом районної організації  Української спілки ветеранів Афганістану. Участь у заході прийняли голова громадської організації Володимир Горзов, Іршавський міський голова Степан Бобик, керівники районних управлінь соціального захисту населення РДА та Управління пенсійного фонду в Іршавському районі, представники медицини та завідувач районного сектору головного управління державної міграційної служби у Закарпатській області.
Учасники засідання узгодили основні організаційні питання, щодо проведення у районі Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення військ з Афганістану, який щорічно відзначається 15 лютого.
Під час зустрічі розглянули проблеми, які хвилюють афганців. Зокрема, користування пільгами на житлово-комунальні послуги, питання по електропостачанню, санаторно-курортного лікування, отримання путівок, пільгового перевезення, безкоштовного отримання лікарських засобів.
Багато нарікань у присутніх виникло на роботу Іршавської філії ПАТ ЕК ,,Закарпаттяобленерго” та Іршавської філії ПАТ «Закарпатгаз». Варто зазначити, що представників даних організацій було запрошено на дану зустріч, але вони не з’явились.
Т.в.о. начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ольга Сич інформувала присутніх про надані соціальні пільги у минулому році афганцям. Зокрема, Ольга Петрівна зазначила, що протягом року афганцям надано пільги у сумі 191 тис. грн.. Крім того, у санаторіях оздоровилося троє афганців, чотирьом надана допомога на отримання твердого палива (дрова) та один афганець стоїть у черзі на отримання житла.
Порушували також питання стосовно оновлення пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, що знаходиться в м. Іршаві та встановлення огорожі навколо скверу. Також обговорили розроблення та встановлення меморіальної дошки колишньому голові районної організації  Української спілки ветеранів Афганістану Івану Митровцію.
Результатом зустрічі за «круглим столом» стало узгодження позиції та плану проведення заходів в м. Іршава та населених пунктах району до 28-ої річниці виведення радянських військ із Республіки Афганістан.
За матеріалами прес-служби РДА.

Ваш отзыв

Ваш коментар