Версія для друку Версія для друку

ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Щороку, 22 січня, у день, коли 1919 року відбулося возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, кожен свідомий українець вшановує тих, хто боровся за утворення єдиної, соборної, української держави.
Урочистий мітинг з нагоди вшанування Дня Соборності України відбувся в районі, напередодні, 20 січня. Відзначення свята традиційно розпочалось на площі міста із покладання квітів до Пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України, Героям Небесної сотні та загиблим в АТО». В заході  взяли участь голова райдержадміністрації  Олександр Горін,  голова районної ради Віктор Симканинець, міський голова Степан Бобик, учасники АТО, керівники структурних підрозділів РДА та установ району, громадськість.
Урочистий мітинг, розпочався під звуки Гімну України. Квіти до Пам’ятного хреста «Борцям за волю України», що на виїзді з Іршави, поклали старший сержант Збройних сил України, учасник АТО Сергій Бугайцов та учасниця руху за незалежність України, матір та жінка учасників АТО Ганна Бісьмак.
Керівники району у вітальному слові зазначили, що це свято актуальне для нашої держави, особливо через події революції Гідності, трагедію народу через початок неоголошеної війни сусідньою державою. Наші співвітчизники стоять на захисті свободи, цілісності, соборності України, жертвуючи своїм здоров’ям та життям. Очільники району побажали землякам міцного здоров’я, злагоди та  Божої благодаті їх родинам.
Історик, директор Білківської ЗОШ № 2 Петро Чорба провів для присутніх невеликий історичний екскурс.
Свобода, єдність та незалежність України – ось про що мріяли та чого прагнули наші прадіди, щоразу виборюючи право називатися «українцями» та доводячи всім, що саме цей народ – єдиний, волелюбний, сильний та непереможний.
Слава Україні!

Прес-служба РДА.

Ваш отзыв

Ваш коментар