- Нове життя - https://nz-ir.com -

У Іршаві відбулася робоча нарада з соціальними партнерами та роботодавцями міста

20 січня у Іршавському районному центрі зайнятості відбулася робоча нарада із представниками органів влади, соціальними партнерами, керівниками ринкоутворюючих підприємств.
Директор районного центру зайнятості Михайло Гецко поінформував про результати роботи центру зайнятості за 2016 рік, презентував перелік послуг, які надає служба зайнятості роботодавцям та безробітним, ознайомив присутніх із станом ринку праці району.
Він зазначив, що пріоритетними засадами реформування державної служби зайнятості є задоволення потреб роботодавців шляхом посилення індивідуального підходу до підбору претендентів, впровадження пакету послуг для роботодавців. Під час робочої наради присутні дізналися про переваги сервісу «Електронний кабінет роботодавця», що спрощує для роботодавців подання інформації про потребу у робочій силі та іншої звітності, отримання необхідної інформації, консультацій без відвідування центрів зайнятості.
«У рамках реформ в роботі служби зайнятості запроваджено використання новітніх технологій щодо надання послуг безробітним і роботодавцям. На цей час в обласній службі зайнятості та зокрема, і районному центрі зайнятості вже діють інноваційні сервіси з використанням відео резюме, он-лайн співбесіди, відеоінтерв’ю, презентації роботодавців. Роботодавець за таким резюме може побачити реальну людину, що дає можливість суттєво економити час та кошти при підборі фахівців», –сказав Михайло Гецко.
Заступник начальника управління соціального захисту населення Іршавської РДА Ольга Сич зауважила, що служба зайнятості неодноразово доводила свою здатність ефективно протистояти викликам ринку праці, сьогодні запроваджує ефективні технології надання послуг, забезпечує організаційні підходи щодо сприяння зайнятості. Однак, ситуація в країні вимагає невідкладного реформування механізмів регулювання ринку праці та запровадження адекватних заходів для стимулювання зайнятості населення.
«Ефективність реформи служби зайнятості неможлива без ефективної співпраці із суб’єктами ринку праці, тому ми маємо активізувати співпрацю із соціальними партнерами, органами влади, громадськими організаціями, для підвищення зайнятості населення, своєчасного та якісного укомплектування вільних робочих місць», – наголосив директор районного центру зайнятості.
Учасники наради також обговорили питання щодо легалізації зайнятості населення, вплив підвищення розміру заробітної плати на діяльність підприємств, бачення роботодавців ролі та функцій служби зайнятості на ринку праці. Також, мали змогу обговорити новітні технології надання послуг та внести свої пропозиції щодо покращення спільної роботи. Було презентовано центри професійно-технічної освіти ДСЗУ.

Василь Туряниця,
начальник відділу
взаємодії з роботодавцями Іршавського районного центру зайнятості