Версія для друку Версія для друку

любити природу – любити батьківщину

«Любити природу – це означає любити Батьківщину», – під таким девізом відбулося традиційне свято членів шкільного лісництва «Дубок». На свято до юних лісівників завітали працівники ДП «Довжанське ЛМГ»: голова профкому Павло Васильович Поковба, заступник лісничого Великодільського лісництва Іван Васильович Синетар, керівник шкільного лісництва Підгірнянської ЗОШ І-ІІ ступенів Л.І. Щока, Чорнопотіцький сільський голова Ю.І. Бабинець, депутат сільради В.В. Лендєл.
Відкрила свято директор НВК М.М. Пензеник яка сказала, що для того, щоб у дитини виникла потреба захищати тваринний і рослинний світ, потрібно не допускати його повного зникнення і знищення, треба навчити любити його.
Продовжила свято керівник шкільного лісництва Магдалина Юліївна Пинзеник. Вона розповіла, що роботу шкільного лісництва планує так, щоб розширити знання учнів про навколишній світ, розвивати вміння спостережливості за змінами в природі. Учні проводять пошукову роботу, збір інформації, обговорення її. Надзвичайну допомогу у цій роботі надає співпраця шкільного лісництва із ЛМГ, яке очолює В.І. Ледней. Частими гостями смологовицьких учнів є наставники Є.О. Шкарупа, М.І. Бойко, І.В. Синетар,
Розповів про роботу ДП «Довжанське ЛМГ» та висловив захоплення роботою членів шкільного лісництва «Дубок» П.В.Поковба.
Всіх присутніх на святі вітала екологічна бригада «Лісівничка», яка в своєму виступі «Збережемо ландшафти краю» розповідала про роботу юних лісівників та плани на майбутнє по охороні природи краю. Учнів 5-6 класів прийняли на святі в члени шкільного лісництва, з їх уст прозвучала клятва шкільного лісництва. А кращі члени шкільного лісництва вручили їм емблеми.
Привітали юних лісівників І.В.Синетар, Чорнопотіцький сільський голова Ю.І.Бабинець та колишній член шкільного лісництва, депутат сільради В.В. Лендєл. Поділилася досвідом роботи керівник шкільного лісництва Підгірнянської ЗОШ І-ІІ ступенів Л.І. Щока.
Ведуча свята О.М. Щока, колишня ліснича шкільного лісництва, звернулася до учасників свята із таким закликом: «Бережіть та примножуйте багатства природи, щоб наша країна стала квітучим садом».
Гості свята ознайомились з учнівськими композиціями, відвідали музей природи і краєзнавства. Екскурсоводи школи Яна Шкіря, Іванка Шелельо, Корнелія Демчик, Руслан Мочарко, Ростислав Котубей та вчитель історії Я.Ф. Глеба провели цікаві екскурсії у відділах музею.
Голова профкому П.В.Поковба вручив кращим членам шкільного лісництва та екскурсоводам грамоти та подарунки.
Підсумовуючи свято, кожен присутній усвідомив, що тільки людина може врятувати природу. І дорослі, і діти повинні об’єднати свої зусилля у справі захисту довкілля.
Наталія Глеба,
заступник директора НВК
«Смологовицької ЗОШ І-ІІ ступенів – дитячого садка».

Ваш отзыв

Ваш коментар