Версія для друку Версія для друку

ФУНДАТОР ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ

Днями свій ювілей в колі друзів та рідних зустрічає знана в спортивних колах людина «Вчитель вищої категорії», «спортивний учитель» Степан Степанович Урста з Іршави. Все його життя тісно пов’язане зі спортом.
Після закінчення Іршавської середньої школи у 1955 році вступив на навчання в Бориспільський педінститут на факультет фізичного виховання. У 1960 році, закінчивши виш був направлений на роботу у Нижні Ворота Воловецького району. Але працював там не довго, оскільки призвали до лав армії.
Із 1963 року працює вчителем фізичного виховання у Великому Раківці. Ще й донині його колишні учні згадують, яким насиченим в ті роки було спортивне життя. Великий ентузіаст, до роботи ставився чесно, добросовісно, дбав про зміцнення навчально-спортивної бази школи. Всі його зусилля були спрямовані на те, щоб виростити гідну спортивну зміну.

Школа до тепер гордиться своїми колишніми учнями Іваном Васильцем, Вірою Мельник, Іваном Погойдою, Василем та Іваном Половками, які показували високі результати.
Згодом як одного з кращих і досвідчених спеціалістів району райвідділ освіти призначив С.С. Урсту директором новоствореної Іршавської дитячо-юнацької спортивної школи. Працюючи в спортивній школі, він підготував цілу когорту легкоатлетів, які успішно виступали на обласних та республіканських змаганнях. Це Світлана Лутак, Лариса Григорєва, Вікторія Роман, Оксана Гудь, Оксана Бокотей, Світлана Ляшко, Наталія Чепа та інші.
Добрими справами запам’ятався Степан Урста в Ільницькій спортивній школі. Він значно активізував позакласну та спортивно-масову роботу серед учнів. Його вихованці Віктор Пасулько, Іван Гецко, Михайло Ловска, Іван Улинець, Лариса Фірцак відомі своїми спортивними досягненнями за межами області, України. Численні кубки, медалі й грамоти, які естетично оформлені в коридорі школи, є підтвердженням успішних виступів учнів школи на обласних та республіканських змаганнях.

Сектор молоді та спорту РДА
Районна асоціація ветеранів спорту.

Ваш отзыв

Ваш коментар