- Нове життя - https://nz-ir.com -

Вони – наша гордість, майбутнє України

Юрій Фельцан добре вписався у життя греблянської громади. Хоча він родом із сусіднього села, давно вже став своїм. Як депутат районної ради, повсякчас захищає інтереси сільчан, дбає про розвиток інфраструктури населеного пункту.
Зокрема, кілька років тому добився, щоб пустуюче приміщення магазину Сілецького споживчого товариства переобладнати на шкільний заклад. Тепер тут навчаються учні І-ІV класів та відкрито спортивний зал.
Юрій Іванович напередодні новорічних свят запросив нас відвідати спортзал. Тут якраз займалися хлопці та дівчата. Заняття проводила вчителька фізкультури Ольга Петровцій.
У групі п’ятнадцять хлопців та дівчат, – розповідає Ольга Олександрівна. – Вони займаються дзюдо, вільною боротьбою і самбо. Вже мають і перші успіхи. Так, Ангеліна Петровці зайняла перше місце на чемпіонаті України із пляжної боротьби. Михайло Петровці був другим із вільної боротьби на обласних змаганнях. Ганна Томаш не мала собі рівних на міжнародному турнірі із вільної боротьби та самбо. Вдало виступають також Єва Сандор, Володимир Томаш і Богдан Галас. Вони – наша гордість, майбутнє України.
Заступник голови районної ради Володимир Половка залюбки спостерігав за юними спортсменами, а потім у розмові з Ольгою Петровцій сказав:
– Ці хлопці та дівчата насамперед дбають про своє здоров’я. Вони ніколи не вживатимуть спиртне і не куритимуть. Від шкідливих звичок застерігатимуть і своїх товаришів. Можливо, в перспективі стануть відомими спортсменами.
Ольга Петровцій в школі працює уже шостий рік. Вона – випускниця Ужгородського національного університету, вивчала теорію та методику фізичного виховання та реабілітацію. Створити у Греблі спортивний клуб два роки тому її надихнув відомий у районі тренер Ільгар Кулієв. Ідея припала їй до душі. І з тих пір залучає діточок до занять спортом.
Новий, 2017 рік, вважають юні спортсмени, принесе їм нові здобутки! Нехай їх мрії здійсняться.
Василь ШКІРЯ