- Нове життя - https://nz-ir.com -

ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС

З нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у районному будинку дитячої творчості, 13 грудня відбулося засідання круглого столу.
У заході взяли участь перший заступник голови РДА Ігор Павлишин, заступник голови районної ради Володимир Половка, керівник апарату райдержадміністрації Олег Козенюк,  начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Василь Черепко, завідувач поліклінічного відділення райлікарні Андрій Панько, голова громадської організації «Союз Чорнобиль України» Ганна Мигович та інші.
Василь Черепко розповів про стан соціального забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС в Іршавському районі. Згідно інформації, яку надав Василь Михайлович, сьогодні на обліку в районі перебуває  близько 170 чоловік І-ІVкатегорій, 48 дітей-потерпілих, 96 сімей померлих та 16 вдів мають статус постраждалих від ЧАЕС.
Управлінням соціального захисту населення (відділом персоніфікованого обліку осіб, які мають право на пільги) нараховуються та виплачуються компенсаційні виплати учасникам ЧАЕС. Протягом 2016 року оздоровилося 6 дорослих ліквідаторів І категорії.
Під час засідання двоє учасників були делеговані до пам’ятника героям-чорнобильцям в м. Іршава, щоб покласти до його підніжжя пам’ятний вінок та запалити лампадки.
Зі словами вдячності до ліквідаторів звернувся перший заступник голови РДА Ігор Павлишин, побажавши тим, хто не шкодуючи свого здоров’я і життя, працював в 30-кілометровій зоні, аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії,    міцного здоров`я, невичерпної енергії, сімейного благополуччя, уваги держави та шани вдячних поколінь.
Звернувся до учасників і заступник голови райради Володимир Половка і наголосив на тому, що ці люди – справжні герої, які на все  життя стали нам рідними і близькими. А ті, хто відійшов у вічність, залишаються навічно у наших серцях.
Також завідувач поліклінічного відділення райлікарні Андрій Панько повідомив присутнім про стан медичного забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Іршавському районі.
В ході засідання круглого столу учасники мали змогу ставити наболілі питання та почути на них обґрунтовані й чесні відповіді. Деяких учасників ліквідації було нагороджено грамотами райдержадміністрації та районної ради.
Трагедія Чорнобиля торкнулася кожного з нас. Ми з повагою і вдячністю ставимося до людей, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, і вшановуємо пам’ять тих, кого вже немає серед живих.
Вічна пам’ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом.
Прес-служба РДА