- Нове життя - https://nz-ir.com -

Зустріч із волонтерами

Сьогодні десятки тисяч патріотів нашої держави знаходяться на Сході країни,на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України.
З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників у Зарічанській загальноосвітній школі організували зустріч учнів із волонтерами, які брали участь у АТО.Запрошені гості вже встигли побувати на війні та зустрітися зі смертю. Це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі ,справжні патріоти України. З глибоким сумом та болем в очах ділилися з учнями спогадами,розповідали школярам, що пережили за час, проведений в зоні АТО наші воїни. Світлик Віталій Дмитрович наголосив, що своїм прикладом хлопці показують, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але і вчинками доводити це. Відповідаючи на численні запитання учнів,запрошені намагалися у доступній формі розповісти школярам про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство ,і про все те, що цікавило дітей. Говорили про військові будні зі сльозами на очах, а в приміщенні класу панувала тиша…Завдяки директору Іршавського краєзнавчого музею Андрію Андрійовичу Світлинцю учні мали змогу не тільки побачити, а й потримати у руках різні зразки зброї, почути цікаву розповідь. По закінченню виховної години Андрій Андрійович запросив учнів відвідати музей .
Віталій Дмитрович щиро подякував дітям за те, що вони морально підтримують їх своїми листами, малюнками, оберегами. Ця підтримка для воїнів є надзвичайно важливою.
Запрошені учасники виховної години почули від педагогічного колективу та учнівської молоді щирі слова подяки і шани.
Події цієї жахливої війни у котрий раз довели, що український народ неможливо подолати. Вони тільки об’єднали нас, пробудили в кожного з нас почуття щирого й глибокого патріотизму..

Ольга СОБКО,
класний керівник 5-Б класу,вчитель української мови та літератури Зарічанської ЗОШ І-ІІ ступенів.