Версія для друку Версія для друку

Вірус СНІДає щодня

Скільки б про СНІД не писали і не говорили, чомусь кожен з нас вважає, що ця хвороба існує деінде, тільки не поруч з нами – не в Моєму місті чи селі, не в моїй області, не в моїй країні. Проте, статистика річ уперта — кожен 100-й мешканець України ВІЛ-інфікований.
З метою привернення уваги підростаючого покоління до проблем поширення СНІДу, формування толерантного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ-інфекцією працівниками Іршавської районної бібліотеки для дорослих та Іршавської районної бібліотеки для дітей 1 грудня 2016 року було проведено для учнів 8, 9, 11-х класів Іршавських шкіл було проведено годину застереження «Вірус СНІДає щодня» до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.
Учні переглянули документальний фільм «Життя на повну силу», а детальніше про симптоми цієї страшної хвороби розповів запрошений на захід лікар акушер-гінеколог, завідувач жіночою консультацією Іршавської районної лікарні Попович Валерій Володимирович. Крім цього, до уваги учнів було представлено інформаційний перегляд літератури «СНІД – найсерйозніша проблема людства». Проведені заходи містили інформацію про історію виникнення ВІЛ/СНІДу, про шляхи передачі та засоби запобігання ВІЛ-інфекції і були направлені на формування в учнів розуміння того, що тільки здоровий спосіб життя, їх поведінка та вчинки є гарантом запобігання ризику.
Олена КЕПША,
завідувач відділу обслуговування Іршавської райбібліотеки.

Ваш отзыв

Ваш коментар