- Нове життя - https://nz-ir.com -

Учитель, Мати, Особистість…

Сьогоднішня моя розповідь про людину-педагога, знану в районі і не тільки, про маму з великої літери , про неординарну особистість, яка заслуговує на повагу, любов і шану.
Мар’яна Юріївна Гудь народилася і виросла в чудовому і прекрасному селі М.Раковець, в простій селянській родині. Згодом батьки переїхали на проживання у В.Раковець. Навчаючись у В.Раковецькій ЗОШ І-ІІІ ст., відмінно вчилася і залишила в учительському і учнівському колективах про себе дуже приємну згадку, як вдумливу і виховану ученицю. Тут зародилася в неї мрія стати учителем, звідки вона і пішла в широкий світ, що називається шкільною освітою. Своїй улюбленій справі присвятила своє життя. Педагогічну кар’єру розпочала вчителем початкових класів М.Раковецької ЗОШ І ст. Потім працювала в М.Раковецькій ЗОШ І-ІІІ ст., Лозянській ЗОШ І-ІІ ст., Собатинській ЗОШ І ст.
За роки роботи зарекомендувала себе старанною вчителькою, вимогливою до себе і своїх вихованців. Вона – талановитий фахівець. Добре володіє ефективними формами і методами педагогічної діяльності, досягла значних результатів у розв’язанні навчально-виховних завдань.
Велику увагу приділяла індивідуальній роботі з учнями, інтелектуальному розвитку молодших школярів. Вчила своїх вихованців логічно мислити, розвивати пізнавальні інтереси, творчу активність. Уроки вчительки винятково цілеспрямовані, захоплюють учнів своєю логікою, чіткою організацією праці, де нічого не відволікає їх від головного – досягнення мети.
З 2011 року Мар’яна Юріївна працює методистом відділу освіти. За час роботи методистом виявила високий рівень професіоналізму, ініціативна, творча, досконало володіє ефективними формами і методами педагогічної діяльності.
Вміло планує, організовує та здійснює навчально-методичну роботу різних видів і форм, спрямовує на підвищення професіоналізму і педагогічної майстерності вчителів початкових класів, предметів художньо-естетичного циклу, трудового навчання і вихователів групи продовженого дня через організацію та проведення навчально-практичних семінарів.
Мар’яна Юріївна брала активну участь у підготовці конкурсу «Учитель року-2013», здійснювала відбір та надавала методичну допомогу вчителям. Результативними є участь учнів в обласних та всеукраїнських олімпіадах, конкурсах з образотворчого мистецтва, трудового навчання, конкурсу з української мови імені Петра Яцика для молодших школярів.
Мар’яна Юріївна настановами і особистим прикладом утверджує повагу до принципів загальнолюдської моралі, культурно-національних духовних цінностей, дотримується педагогічної етики.
З 2013 року Мар’яна Юріївна очолила методичний кабінет відділу освіти РДА та, попри велику зайнятість на роботі, вона чудово дає лад і в сім’ї та домашньому господарстві. Виховує двох дітей. Донька Анюта закінчила Ужгородський національний університет і працює в Ужгороді, паралельно навчаючись ще на факультеті «Міжнародні відносини». Син Олександр вчиться в цьому ж університеті на факультеті «Здоров’я людини».
Робота, сім’я, домашнє господарство – все під пильним контролем Мар’яни Юріївни, все в порядку. Вона чудовий приклад для наслідування для своїх дітей і учнів.
Мар’яна Юріївна майже 20 років на своїх плечах несе ношу виховання і навчання дітей. Працює і живе так, щоб діти не відчували себе обділеними батьківським піклуванням і увагою. Всю себе віддає дітям, сім’ї, доглядає за мамою, яка часто хворіє. Дуже багато допомагає своїм молодшим братам- близнюкам. Підтримувати всіх, хто потребує допомоги – одна із рис, притаманних Мар’яні Юріївні.

Андрій АНДРІШКО.