Версія для друку Версія для друку

«Співайте з нами, і крокуйте з нами…»

Менше сотні сторінок ошатної книги – це ніби суцвіття «Творчості особливих людей Закарпаття», представлених у вишивці, поезії та прозі, живопису та декоративно-прикладного мистецтва. Приурочена до чвертьвікового ювілею створення Закарпатського обласного товариства інвалідів Всеукраїнської організації «Союз організацій інвалідів України».
Творчість, як процес – складна формація у будь-якій сфері її прояву, що потребує надзвичайно високого рівня концентрації не тільки розумових, інтелектуальних здібностей, але й не менше фізичних зусиль. Тим більшого пошанування ми маємо виявити тим людям, хто через причини природного характеру, або внаслідок життєвих обставин втратили якусь частину своїх фізичних можливостей. На порядок вищим повинен бути цей рівень, коли їх твори не просто такі собі лагодження, а по-справжньому мистецькі твори.
І серед десятків, сотень тих хто відкриває перед нами свої духовні висоти кращі із представників Іршавського району. У кілька разів посилюється подібне почуття гордості, коли дане видання відкривається широкою добіркою (16 полотен) художніх вишивок наших землячок – Іляни Войнарович та Ольги Тернинко. І цей п’єдестал підсилює різьба Василя Мелеша із Лисичова.
Альбом «Творчість особливих людей Закарпаття» – яскрава демонстрація полюсів нашого життя: ми неймовірно багаті у духовному вимірі, а на іншому полюсі така ж протилежність у можливості матеріально продемонструвати це.

Богдана ШМУЛИГА.

Ваш отзыв

Ваш коментар