Версія для друку Версія для друку

На сторожі здоров’я дітей

11 листопада відзначив своє 60-річчя сімейний лікар, завідувач амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Імстичово – Василь Петрович Добра. Своє життя він присвятив нелегкій та відповідальній і водночас найгуманнішій і найблагороднішій професії – лікар. Свій професійний шлях розпочав у 1987 році дільничним педіатром дитячого відділення та дитячої консультації Іршавської районної лікарні, де у будні і свята стояв на сторожі життя та здоров’я дітей нашого району.
Мені пощастило в ці роки працювати поряд з Василем Петровичем у дитячому відділенні і відчувати його старання, людську повагу до колег та щастя і радість матерів за врятовані дитячі життя.
В 1995 році Василь Петрович повертається працювати у рідне село Імстичово сімейним лікарем, де працює і дотепер. Це велика відповідальність перед жителями села, де постійно ведеться нагляд за дорослим та дитячим населенням, умінням лікувати, займатися профілактичною роботою та надавати невідкладну й екстренну медичну допомогу, де проживає біля 3 тисяч мешканців. Село має гірський статус, радіус обслуговування – до 3 км, і вчасно надати допомогу приходиться дуже важко, адже транспорту в закладі немає, і в таких умовах нарікань на роботу сімейного лікаря немає, тільки вдячність за його роботу та турботу. Хочеться також відзначити і дружину Василя Петровича – районного офтальмолога Віру Михайлівну, яка все робить для того, щоб мешканці села мали не тільки хороший зір, а й підтримує свого чоловіка у будь-який час дня і ночі прийти вчасно на допомогу мешканцям свого села, нехтуючи своїм особистим часом і здоров’ям. По їхнім стопах пішли двоє дітей, син та донька, які є хорошими спеціалістами – медиками.
Василь Петрович має авторитет і повагу в голови сільської ради, депутатів сільради та колег за фахом нашого району. Неодноразово за свою працю був нагороджений почесними грамотами за сумлінну роботу та професіоналізм.
Я пишаюся, що в нашій команді сімейних лікарів працює професіонал своєї роботи Василь Петрович Добра. В день вашого ювілею прийміть вітання від начальника відділу охорони здоров’я Сергія Караслая, адміністрації КЗ «ІЦПМСД», всіх завідувачів та сімейних лікарів АЗП-СМ, профспілкового комітету і працівників АЗП-СМ с. Імстичово.

Оксана БУЛЕЗА,
головний лікар КЗ «ІЦПМСД».

Ваш отзыв

Ваш коментар