- Нове життя - https://nz-ir.com -

Пам’ятний знак у Климовиці

Людина приходить у цей світ, щоб виконати тут, на Землі , певну місію, щоб найповніше виявити свій потенціал, закладений у неї Всевишнім.
Климівчанам притаманна працелюбність, чесність та порядність, простота й душевна доброта. Жити для людей і для добрих справ – дуже важливо у житті людини. Він стимулює і надихає людину, викликає в ній більшу цікавість і любов до рідного краю, до рідного села, де народився. Хочеться зробити його туристичним, привабливішим для гостей і односельців, адже тут, у мальовничому селі Климовиця (Kelemenfolvo) в 1891 році народився основоположник Закарпатської школи живопису Адальберт Ерделі (Бела Гриць).
Тутешній підприємець, за професією столяр – різьб’яр по дереву, ентузіаст і активіст села Лендел Іван Іванович разом із сімєю вирізав із добротного дерева за свій кошт, при в’їзді в село, пам’ятний знак “Климовиця”, а при виїзді – “Щасливої дороги”. Такий пам’ятний знак надає селу не тільки шарму, а й привабливості.
Ідея створення оригінального знаку гірського села Климовиця, що знаходиться в обіймах лісів і садів, виникла давно.
Майстер по дереву говорить, що зробив це для села, хай радує око односельців і всіх гостей.
А ще з односельцем Владиславом Кампо склали і записали пісню «Мій рідний край – Климовиця», яка звучить на всіх святах, що проводяться в селі й за його межами, в їхньому виконанні.
Побільше б таких доброчинників у селі.
Тетяна Рапа,
вчитель української мови та літератури Климовицької ЗОШ І-ІІ ступенів.