Версія для друку Версія для друку

М’яч над сіткою, а Іршава – за «Академією»

Серед різноманітних заходів, проведених на Іршавщині до 25-ої річниці Незалежності України, особливо варто відзначити у спортивному житті турнір по волейболу. Високий рівень учасників забезпечили дві професійні команди «Академія-1» і «Академія – ІІ» Харківської юридичної академії.
Сталося це завдяки щасливому збігу обставин, що дав нашим місцевим волейболістам не тільки позмагатися із іменитими майстрами – волейболістами, але й під час турніру провести своєрідний майстер –клас. І як не повчитися у дворазових бронзових призерів Чемпіонату України двох сезонів – 2014/2015 і 2015/2016 років і фіналістів Кубка України 2014 року. У цій своєрідній школі «Академії» здобули свої найкращі навички Дмитро Мусерський, олімпійський чемпіон і чемпіон Європи, гравець Світової ліги 2013-го року Микола Павлов та триразовий чемпіон Ліги чемпіонів, який зараз виступає у зарубіжних клубах Максим Пантилеймоненко. Команда майстрів в останні дні літа проводила на одній із туристичних баз на мальовничих околицяходного із сіл Іршавщини тренувальні збори. Не останню роль зіграло і те, що за «Академію» виступає і наш земляк, студент Інституту прокуратури Харківської юридичної академії Іван Вовканич.
– До цього тренувальні збори «академіки» проводили так само десять днів у Бердянську. Проте гори більше причарували степняків, аніж море, — говорить голова Федерації волейболу району Іван Вовканич. – Для нас це особливо приємно.
Жереб турніру господарів у першій же грі звів із «Академією-І». Так що результат майже із стовідсотковою вірогідністю можна було передбачити. Проте навіть почесне друге місце після такої іменитої команди може потішити амбіції наших земляків, які за підсумками турніру випередили і «Акакдемію—ІІ» і так само сильних суперників із сусіднього Виноградова.
За нашу команду виступали Олександр Попп, Андрій Калинич, Юрій Микита, Богдан Мателешко. Юрій Колнишев, Ігор Жуков та Максим Іванко.
Принциповість та високий професіоналізм судді Ігоря Плескача та його помічника Віти Пензеник відзначив тренер харків’ян Володимир Романцов.

Христина ДОЧИНЕЦЬ,

студентка відділення
журналістики УжНУ.

Ваш отзыв

Ваш коментар