Версія для друку Версія для друку

ІРШАВА: ЮВІЛЕЙ

Два дні поспіль тривали святкові заходи з нагоди 675-ї річниці Іршави. За підтримки народного депутата України Павла Балоги Іршавська міська рада та компанія Арт Івент організували гарний відпочинок для містян та гостей Іршави. Перший рок-фестиваль, який отримав назву «Інша планета», зібрав відомі в Україні гурти та молоді колективи, які тільки представляють себе широкому загалу.
Суботній вечір був захопливим і драйвовим. Любителі року та української пісні відпочивали разом із гуртами Way In Rye, Siberian Sun, Johnny Rides, ТристаВісім та закарпатсько-київськими музикантами із БезОбмежень.
Неймовірний і шалений потік емоцій, повна свобода почуттів лилася зі сцени. Публіка взаємністю відповідала на кожен струмінь енергії від слів пісень і музики.
Недільна частина святкування ювілею була різноманітнішою та зібрала ще більше іршавчан. На центральній площі міста працювали атракціони. Завдяки зусиллям методиста РБК Любові Філеш майстри народного об’єднання «Колорит Боржави» організували виставку картин створених у рамках осіннього пленеру. Всі бажаючі мали змогу спробувати себе у ролі гончарів у супроводі майстра Олександра Дворака. Ольга Копинець показувала ази ткацтва, а діти захоплювалися боді-артом.
У рамках концертної програми вихованці хореографічних відділів дитячих шкіл мистецтв району подарували Іршаві-іменинниці феєричний флеш-моб за участю більш ніж півтисячі дітей (на фото). Вся постановка танцювального дарунку – справа рук двох молодих викладачів – Світлани Огар та Ярослави Гозди.
Змусили глядачів підтанцьовувати і вихованці хореографічної студії Іршавського районного Будинку дитячої творчості під керівництвом Юрія Буряса.
Вразили пісенні вітання від Лізи Огняник, Андріани Маітко, Христини Ляшко та особливо дитячого хору Іршавської ДШМ під керівництвом Олени Йонаш. Як завжди запалили серця містян студенти Ужгородського коледжу культури і мистецтв, які привезли нову насичену і різнопланову програму.
Найбільше присутні очікували виступ львівського рок-гурту «Дикі серцем». «Запам’ятай цю мить» саме таку назву має новий сингл колективу, з презентацією якого хлопці вирушають у тур Україною. І стартувало це творче турне саме з Іршави.
Вже традиційно свою любов, свою пісню і своє серце глядачам дарував народний артист України Степан Гіга з гуртом «Друзі мої».
Особливим і захоплюючим був виступ колективу «Fire life». Глядачі намагалися відзняти на відео та сфотографувати найкращі миті приборкання вогню. Шокуючий та, без перебільшень, гарячий виступ не залишився поза увагою і дорослих і дітей.
Перший рок-фестиваль в Іршаві показав, що ми любимо, цінуємо і відчуваємо серцями саме українську музику. «Інша планета» стартувала і, напевно, має право на існування.
Рідна, Іршаво, хай лунає завжди над тобою, пісня миру, щастя, праці, злагоди й добра. Нехай у кожній домівці буде злагода!
Ліана ДЕМЧИК.

Ваш отзыв

Ваш коментар