- Нове життя - https://nz-ir.com -

ХІІІ Всеукраїнський турнір пам’яті майстра спорту СРСР з боксу Валерія Сінєльщікова

В останні дні вересня та перший – жовтня у м. Запоріжжя відбувся ХІІІ Всеукраїнський турнір пам’яті майстра спорту СРСР із боксу Валерія Сінєльщікова. Вперше приймали участь у цих змаганнях закарпатці з м. Іршави. Це вихованці Іршавської ДЮСШ «Колос» тренера Івана Ковача – Віталій Ковач та Юрій Ряска 2000 р.н.
В цьому традиційному турнірі брало участь понад 100 учасників зі Східної України вікової категорії 2001-2002, 1999-2000 р.н. з Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, з міст – Києва, Херсона, Запоріжжя, Харькова, Бердянська, Мелітополя, Покровського, Селідового, Красноармійська. Тут зібралися боксери високого рівня, які складають основу збірної України: призери та чемпіони України, Європи – кандидати та майстри спорту України, які займаються у спеціалізованих школах під керівництвом досвідчених наставників, тому й змагання видалися видовищними. Організатори даного турніру провели захід на високому рівні.
Суперниками наших боксерів були спортсмени з Донецької, Запорізької областей та із Запоріжжя. Віталій Ковач провів два бої, з яких один виграв від боксера з Донецької області, вихованця спеціалізованої школи Олімпійського резерву КМС України, фіналіста чемпіонату України Владислава Дорохова, а в другому бою – у фіналі з чемпіоном Європи 2013 року, призером Європи 2016 року та багаторазовим чемпіоном України, майстром спорту з м. Запоріжжя Єгором Але поступився по очкам. Наш земляк показав при цьому майстерний бій, за що отримав особливий приз – Кубок «За волю до перемоги» та грошову винагороду.
Юрій Ряска так само провів два бої в групі «Б» – із боксером середнього класу, де отримав одну перемогу, а в другому поєдинку поступився по очкам боксеру з м. Запоріжжя, виборовши третє місце у ваговій категорії до 60 кг.
Для наших спортсменів цей турнір був дуже важливим тому, що змагання такого рівня у нас не проводяться. Наші спортсмени докладають вагомих зусиль для того, щоб виборювати найвищі нагороди. В цьому їх підтримує район та рідне місто Іршава.

Андрій ДАНКАНИЧ.